Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
МГЕРБ подкрепи информационна кампания за безопасно шофиране във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:17 / 13.12.2015Коментари (0)726
©
Младежката организация на ПП ГЕРБ съдейства за преиздаването и разпространението на книжката "10 златни правила на Тодор Славов за безопасно шофиране през зимата". МГЕРБ-Варна за втори път провежда инициативата в подкрепа на каузата за пътната безопасност.

Информационните материали със съвети за младите и неопитни шофьори, които най-успешният български пилот в Световния рали шампионат създаде приживе, днес отново се раздаваха на граждани. Инициативата се състоя пред Катедралния храм "Св. Успение Богородично" във Варна, където със своите състезателни автомобили пристигнаха и пилотите Мартин Коев и Боян Безус. Те се включиха в информационната кампания за безопасно шофиране при зимни условия заедно с родителите на Тодор Славов и негови приятели. Събитието получи подкрепата на НИС на МГЕРБ, на народни представители и младежи от варненската структура на партията.

"Тошко беше човек с активна гражданска позиция и участваше в много инициативи, където можеше да бъде полезен. Затова се стремим чрез клуба, отбора и приятелите му да продължим неговото дело и да подкрепяме каузите, с които той бе свързан", коментира бащата на рали шампиона - Слави Славов.

"В книжката, която Тодор Славов подготви преди няколко години, са събрани най-важните правила, които всички водачи трябва да спазват на пътя при зимни условия, когато пътната обстановка постоянно се променя и шофирането изисква пълна концентрация", заяви автомобилният състезател Боян Безус. "Да излезеш с неподготвен автомобил на заснежен и хлъзгав път е рисковано. Подготовката на колата за пътуване при зимни условия и повишеното внимание са част от правилата, които шофьорите никога не бива да пренебрегват", допълни пилотът Мартин Коев.

"Присъствието на толкова млади хора тук носи много силно послание. Това означава, че всеки от тях се ангажира да бъде посланик на каузата за безопасно шофиране и да спазва правилата на пътя", посочи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, който е част от НИС на МГЕРБ. Той допълни, че новата програма "Еразъм+", чийто бюджет бе увеличен с 30% дава възможност за финансирането на проекти на неправителствени организации в различни сфери, включително и за пътна безопасност. "Варна като младежка столица на Европа през 2017 г. е подходящо място за развитието на подобни проекти", уточни най-младият евродепутат. Своята подкрепа за инициативата в морската столица заяви и народният представител и председател на МГЕРБ Георг Георгиев.

В кампанията се включиха и варненските депутати Нели Петрова и Даниела Панайотова. "Безспорна е ролята на ефективното законодателство, но пътната безопасност е преди всичко въпрос на самосъзнание, а то се формира от най-ранна детска възраст. Затова лично съм се ангажирала с проекти, с които да помогнем на подрастващите да усвоят по-лесно правилата за пътна безопасност", посочи Нели Петрова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България и Войната в Украйна
Бюджет 2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: