МИГ "Девня–Аксаково“ обяви прием по мярка "Подкрепа на предприемачеството“

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:18 / 13.11.2020
1149
Местна инициативна група "Девня - Аксаково“ обяви прием на проектни предложения по мярка "Подкрепа на предприемачеството“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 350 000 лева, съобщават от Областния информационен център във Варна.    

Целта на процедурата е повишаване на конкурентоспособността на местната икономика и възможностите за създаване на бизнес, устойчивост на предприятията и осигуряване на заетост на местното население, както и подобряване на производствените процеси и засилване на експортния потенциал на фирмите.

Допустими кандидати са малки и средни предприятия на територията на местната инициативна група.

По мярката ще се финансират дейности по насърчаване на предприемаческите идеи в области, свързани с европейски и регионални предизвикателства и секторите на Националната стратегия за насърчаване на малките и средните предприятия. Ще бъде давана подкрепа за разработване на дейности в специфични сфери - творчески и културни индустрии, разработване на нови продукти и услуги, свързани със застаряване на населението, с полагане на грижи и здравеопазване, в това число и социално предприемачество. Предвижда се и подкрепа на идеи, които ще се реализират от жени-предприемачи, стартиращи предприемачи – лица до 29-годишна възраст, и потенциални бенефициенти на възраст над 50 г., стартиращи собствен бизнес, както и на предприятия, разработващи нови продукти и услуги.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект е 44 006, 18 лева, а максималният - 350 000 лева.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 30.12.2020 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).