МУ Варна отличава с "Доктор хонорис кауза" швейцарски топхирург

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:21 / 09.10.2009
1130
На 12 октомври в УМБАЛ «Св. Марина», ректорът на Медицински университет - Варна, ще удостои с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Медицински университет - Варна проф. д-р Даниел Кандинас. След връчването на званието, проф. Кандинас ще изнесе лекция на тема "Настоящи резултати и перспективи при чернодробната трансплантация".

Проф. Кандинас е ръководител на Клиниката по висцерална и трансплантационна хирургия при Университетската болница Инзелшпитал - Берн-Швейцария. На 22 и 23 юни 2009 г. той извърши първите бъбречни трансплантации във Варна, в УМБАЛ "Св. Марина". Идеята бе залегнала в общия проект за развитие на трансплантационата медицина във Варна, а професорът има изключителен принос за успешното развитие на проекта. Заради непрекъснатото съдействие на проф. Кандинас, кметът на Варна Кирил Йорданов го награди «за изключителните му заслуги при извършването на първите във Варна присаждания на бъбреци от живи донори».

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).