Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Магистралите и пътищата за Златните, Добрич, Русе и Бургас приоритетни при снегопочистването
Автор: Екип Varna24.bg 11:29 / 14.10.2009Коментари (0)768
© Impact Press Group
Приоритет при съставяне на плана, по отношение на обезпеченост с техника, материали и работна ръка при снегопочистването, имат АМ "Хемус", АМ „Черно море", първокласните пътища Златни пясъци - Варна - Обзор - Бургас и Русе - Варна, както и пътя Варна - Добрич. Това съобщиха днес от Областно пътно управление - Варна.

Републиканската пътна мрежа, стопанисвана и поддържана от ОПУ - Варна, е с обща дължина 677,5 км. Сред основните задачи при работа на ОПУ - Варна са подготовката на пътищата, механизацията и опорните пунктове за снегопочистване, осигуряване на редовна информация за състоянието на пътищата през зимния период, както и осигуряване координация със съседни региони и Сектор "Пътна полиция" при възникване на извънредни ситуации.

Изготвен е оперативен план, който има за цел да оптимизира организацията и изпълнението на работите по зимното поддържане. Предвидени са необходимият брой техника за обезпечаване на зимното поддържане на пътищата. Определени са сроковете за доставка на инертния материал и сол, както и тези за сигнализиране на пътищата с пътни знаци.

Четиринадесет опорни пункта са предвидени да осигурят техническото обезпечаване на дежурствата и предаването на актуална информация за състоянието на пътищата на територията на ОПУ - Варна.

В ОПУ - Варна се въвежда режим на 24 часово дежурство, а информацията за състоянието на пътната мрежа ще се подава в денонощния Ситуационен център на агенцията.

Ежедневно в него ще постъпва информация и за метеорологичната обстановка и прогнозата за времето от Метеорологичния център на военно-въздушните сили.

В АПИ ще работи Оперативен щаб, който да обобщава на национално ниво данните, постъпващи от областните пътни управления и различни институции с цел осигуряване на висока оперативност и бърза реакция на органите на агенцията и полицията.
Дежурните в агенцията ще предават обобщената информация в Оперативен дежурен център на ГД „Охранителна полиция", Ситуационен център на Главна дирекция „Гражданска защита" с цел разпространяване до средствата за масова информация.

При обилен снеговалеж и снегонавявания Областно пътно управление - Варна има задача да спира движението, там където е необходимо. Важно е на почистващите машини да се подсигури достъп до затрупаните участъци. Водачите на автомобили трябва да изпълняват стриктно нарежданията на КАТ или указанията на служителите на АПИ.

В Ситуационния център на агенцията на разположение на гражданите е и изградения пост на тел.112, където могат да се подават сигнали за аварийни ситуации по републиканската пътна мрежа. В центъра на АПИ работи и горещия телефон 0 700 130 20, който също ще приема обаждания на граждани, свързани със състоянието на пътищата.

Телефонът е безплатен и може да бъде избран от територията на цялата страна. Сигналите на гражданите ще бъдат приемани денонощно.

Договорите за текущ ремонт и зимно поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на ОПУ - Варна са сключени до м. май 2010 г.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Лоша инфраструктура във Варна
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: