Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Магията на славянската музика в концерт от поредицата "Варненско лято за деца"
Автор: Пламена Николова 13:22 / 14.10.2020Коментари (0)2669
©
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Любимите концерти на варненските малчугани от поредицата "Варненско лято за деца" продължават при спазване на всички мерки за безопасност в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. На 18 октомври Симфоничният оркестър на НУИ "Добри Христов“ под палката на маестро Страцимир Павлов ще излезе на сцената, за да поведе родители и деца на музикално пътешествие с "Приказките на Госпожа Виола“, съобщиха от пресслужбата на фестивала.

Междувременно Музикалното училище е основно дезинфекцирано, след като беше регистриран ученик, позитивен за COVID-19. Занятията се провеждат редовно. Училището не е затваряло врати. По време на превантивната дезинфекция на сградата, в тричасова процедура е тествана готовността на ученици и учители за обучение в електронна среда. Въпреки готовността за такова обучение, всички ученици и учители са предпочели дневната присъствена форма.

"При нас творчеството е неразделна част от обучителния процес, - споделя директорът на училището Румяна Петрова, - и младите творци имат жизнена необходимост от ежедневната жива връзка със своите ментори - учителите. Спазваме всички мерки и нямаме нито една карантинирана паралелка. Трябва да свикнем с носенето на маски в закрити пространства, щом това е начинът да продължим да участваме в културния живот на града с концерти, спектакли и изложби. Надяваме се нашите почитатели също да спазват мерките, да са здрави и да дойдат на концерта, за който усилено се готвим - тази неделя, 18 октомври от 11 часа във Фестивален и конгресен център - Варна."

А концертът ще бъде истински празник на красивата музика и танца. В ролята на обожаваната от децата Г-жа Виола Румяна Петрова ще бъде водещ на спектакъла, в който музикални и танцови теми на композитори от Русия, Украйна и България ще се сплетат в пъстра плетеница. Темата на концерта е "Магията на славянската музика“.

"Идеята ни тръгва от приказните сюжети в руската музика - споделя Руми Петрова, - от творбите на Чайковски и Глинка. Искаме нашата детска публика да почувства как героите от приказките оживяват в творбите на великите композитори. Българският фолклор също е част от славянската традиция, затова включваме и магичните български песни, изпълнени от представителния народен хор на НУИ "Добри Христов“. Хористите ще изпълнят две народни песни, които със сигурност ще очароват публиката. Малките ни гайдари, които винаги са посрещани със силен ентусиазъм, също ще излязат пред публиката в Зала 1. Те са в изключително добра форма - тази година спечелиха много награди от всички конкурси, на които се явиха и ние ще ги приветстваме за постиженията им на концерта. Все по-голяма скорост в НУИ "Добри Христов“ набира класическият танц. Този път ще зарадваме публиката не само с масови сцени от "Лешникотрошачката“, но и с някои характерни танци на солисти. Руски танц, украински гопак и за колорит унгарски чардаш ще дадат възможност за изява на нашите танцьори. Финалът ще е с любимия Валс №2 на Шостакович. Каним децата и техните родители да споделим магията на славянската музика.“

Концертът е безплатен за децата до 6-годишна възраст, входът за по-големите и родителите е с билет на символичната цена от 2 лв., като билетите са с места, които трябва да се спазват заради мерките за безопасност.

Бъдете на 18 октомври от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център за да станете част от преживяването "Варненско лято за деца“!



Още по темата: общо новини по темата: 106
22.07.2022 »
28.06.2022 »
27.06.2022 »
24.06.2022 »
13.04.2022 »
01.09.2021 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: