Махат опашката от тирове по Аспаруховия мост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:25 / 04.08.2014
637
Разработен е нов ред на движение в района на пристанище Варна, който ще доведе до премахване на опашката от тирове, която се образува на Аспарухов мост. Това съобщи Божидар Чапаров, изпълнителен директор на "Пристанище Варна" ЕАД. В резултат на няколко срещи със специалисти от общинската и областната администрации, областната дирекция на полицията и други заинтересувани страни е била въведена промяна в движението на невралгичните точки. "По нова схема са разположени пунктовете за вземане на проби на зърно. Те са изнесени под Аспаруховия мост, за да не се възпрепятства движението на автомобили по него", обяснява шефът на порта.

На входа на т. нар. западен портал на територията на пристанището е създаден буферен паркинг, който пък поема голяма част от колоната, която се образува на Апаруховия мост. "В най-скоро време ще има и светлинно информационна табло, което ще указва коя компания на кое кейово място товари своята стока. По този начин шофьорите ще бъдат максимално улеснени в организацията на движението", коментира Чапаров. Според него новата организация на движение вече дава резултат, като значително е облекчен трафикът на Аспаруховия мост.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).