“Майчин дом”-Варна получи сертификат “Приятел на бебето”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:21 / 06.08.2009
1258
Варненската частно болница "Майчин дом" засега е единствената болница в града получила сертификат "Приятел на бебето". Той се дава от Националния комитет по кърмене по проект на Световната здравна организация и УНИЦЕФ, по който болницата работи вече две години. Това разказа пред журналисти днес акушерката Райна Бояджиева, която е координатор по проекта.

В "болницата приятел на бебето" акушерките дават ценни съвети на майките, колко е важно и как да кърмят бебетата си. За целта още преди раждането се организират безплатни лекции, които са отворени за посещение за всички бременни, независимо къде са решили да родят. Поради големия интерес се прави предварително записване на телефоните на "Майчин дом".

Около 99% от майките, родили бебета си в "Майчин дом" кърмят, каза още Бояджиева. По нейни данни преди две години, процентът на кърмещите майки е бил много нисък. Акушерката допълни, че голяма част от жените, които ползват изкуствени млека го правят заради здравословни проблеми. Силиконовите подплънки не са причина майките да не кърмят, обясняват от болницата.

От началото на годината в "Майчин дом" - Варна са проплакали 602 бебета, сочат данните от родилното отделение.

Източник: dnesplus.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).