Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Майка на 4 деца от Варна с трогателно писмо: Никой не иска многодетно семейство на квартира!
Автор: Пламена Николова 10:55 / 06.12.2017Коментари (19)13787
©
Детска учителка, майка на 4 деца от Варна, изпрати трогателно писмо до кметът на район "Младост" Христо Христов и подопечните му служители, като сподели написаното и за Varna24.bg

Нона от години ходи по мъките, за да се сдобие с общинско жилище, но отчаяните й опити до момента се оказват безуспешни. Ето и нейната изповед без редакторска намеса:

Уважаеми Дами и Господа - властимащи в район Младост на град Варна,
Пиша Ви това писмо с надеждата, че по Коледа стават чудеса!
Първо ще Ви се представя:
Казвам се Нона Иванова Йотова - българка, горда майка на ЧЕТИРИ деца. По професия съм начален учител, към днешна дата - самоосигуряваща се, в майчинство. 

Картотекирана съм през 2011г. като нуждаеща се от жилище, в категория II.

Много пъти съм идвала да проверя какво се случва и дали моето семейство ще бъде настанено в общинско жилище. Почти всеки път Вие, служителите на отговорни позиции, ме информирате, че жилища няма. 

Понякога ми обяснявате, че се водят дела с некоректни платци и като минат определените срокове, ще се потърси решение за мен.

При предпоследното ми идване при Вас, г-н Христов, ми казахте, че апартаментите са в много лошо състояние и ако имам определената за ремонта сума, можете да ме настаните. 

Аз, разбира се, нямах /нямам и сега/ възможност да покрия тази сума и си тръгнах силно разочарована, дори разстроена, с чувството че ми се подиграват. 

След този отговор спрях да идвам - ако с това свое поведение сте целили да ме отпратите безвъзвратно или поне задълго, успяхте.

От 2011г. насам сменях няколко пъти квартирата си по различни причини. Много пъти животът ми се сриваше и аз изпадах във финансов колапс. Именно тогава идвах при Вас с отчаяна молба за жилище, с надеждата, че все пак има дори малък шанс да подсигуря стабилен покрив над главите на децата си. 

Всеки път, получила Вашия отказ или по-скоро оправдателно обяснение, събирах последните си сили да се съвзема и да изляза от тежкото финансово състояние, за да плащам наем за квартира - с цената на ужасни лишения.

Завърших висше образование, дори магистратура, за да мога да се реализирам по-успешно и да давам добър пример на децата си.

До ноември 2016г. дори си вярвах, че ще успея, но тогава некоректен работодател ме освободи от работа в същия момент, в който споделих, че съм бременна.
Започнах да се осигурявам сама, за да мога да получавам майчинство. Но ето, днес, година по-късно, аз отново се обръщам към Вас със зов за помощ - СПЕШНО ИМАМЕ НУЖДА от ЖИЛИЩЕ!!!

Плащам си редовно осигуровките, плащам си наема, сметките, синовете ми ходят на училище, на шах и на фехтовка, но започна дъждовният и студен сезон и се оказа, че покривът на две от стаите в обитаваната от нас квартира тече сериозно. Хазайката няма възможност да ремонтира покрива на къщата, аз също!
Изумително трудно, дори невъзможно е да сменяме квартира в момента:

Никой не иска многодетно семейство на квартира!

Високата пазарна цена е сериозна преграда - как да плащам 600-1000 лева месечно за квартира с майчинство от ~ 500 лева?

За да се смени квартира са нужни много пари накуп - депозит + наем + транспорт на багажа + изчистване на сметки в старата квартира! Аз не разполагам с подобни средства!

Ходих в Общината с молба за еднократна помощ, но оттам ми отговориха, че нямат бюджет. И така се стигна до настоящото писмо - към Вас, от които зависи да осигурите жилище на едно многодетно българско семейство. Пиша още, защото настоявам за писмено становище-отговор.

Преди няколко седмици реших да Ви уведомя за новия член на семейството си - дъщеричката ни Йоана, която се роди преди 7 месеца. Отидох в информационния център и поисках бланка. Там служителката сякаш не ме разбра и ме прати при вас, госпожо Атанасова! И аз, с бебешката количка, минах по стълбите и през тежките врати до кабинета Ви, само за да чуя, че "за мен няма жилище, че има чакащи от 94-та година и че в момента настанявате тези, на които им събарят незаконните домове." Не се изненадах, но ми стана обидно!

Първо - не ме попитахте защо съм дошла! Явно Вас изобщо не Ви интересува! А сте назначена, за да помагате на хората в нужда - поне така е оповестено!
Второ - обяснението, че чакат хора от 94-та година, вече се изтърка! Техните деца отдавна би следвало да са пълнолетни и едва ли са чакащи в категория многодетни!

Трето - казвате, че скоро не сте настанявали никого! Сигурна ли сте?! Или да извадя решенията на съветите Ви от 2011г. насам?

Четвърто - ще настанявате тези, чиито незаконни домове събарят! Тоест, попадащите в графа "престъпили закона", са с предимство пред една спазваща законите, плащаща редовно данъци, осигуровки, интелигентна и грамотна българска гражданка - учителка, възпитаваща бъдещето на България, включително ЧЕТИРИ собствени деца!

Излиза, че според Вас моето семейство не е от значение за институциите и не е необходимо да ни се помага! Оттук произтича болезненото съмнение - в какви принципи и нрави трябва да възпитавам синовете си, дъщеря си и учениците си и как да формирам у тях представи за ДОСТОЕН ЖИВОТ в ПРАВОВА ДЪРЖАВА?!

На финала искам да Ви уведомя, че настоящото писмо ще бъде "открито" и моят апел ще бъде публикуван във всички истински свободни медии, защото не аз съм тази, която трябва да се срамува от действията си и начина си на живот!"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Dimitar Krumov 1
премахни филтъра

+2
 
 
А какво строителство само във Варна.... десетки хиляди жилища се ПРОДАВАТ за да се заробиш с Мутри... Трагедия. Имало държава ама друг път... има едни Бандити, които управляват България и до там. Питайте ги в Брюксел това нормално ли е
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: