Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Майка на близначета от Варна с разтърсваща изповед за домашно насилие
Автор: Пламена Николова 13:02 / 28.07.2020Коментари (20)10811
©
Илюстрация
В писмо до Varna24.bg, майка на близначета от Варна сподели за системен психически и физически тормоз, на който са подложени от дълго време тя и двете и малки дечица. Публикуваме изповедта й без редакторска намеса: 

"Казвам се Красимира. С бащата на децата ми се запознахме в края на 2013г  на работното ми място - магазин за детски стоки. Дълго ме ухажваше, настоятелно и упорито. Две години по-късно започнахме да излизаме, в последствие заживяхме заедно.  

И тогава започна всичко....бавно, малко по малко, без да си дам сметка.

Започна контролът. Той искаше да знае по всяко време къде и с кого съм. Държеше да бъде навсякъде с мен. А ако не съм съгласна и искам да имам някакво пространство, ми набиваше невероятно чувство за вина, че не го искам или дори че се срамувам от него, защото е доста по-голям от мен.

Започнаха конфликтите, ако се виждам не само с приятелка, но дори и със сестра ми. Ревнуваше ме дори от брат ми. Малко по малко, без да усетя дори, в стремежа си да избегна неговото недоволство, започнах да разреждам срещите с близките си хора.

Дори със съседите ни, когато сме се засичали пред входа, виждах как изражението му се променя, ако аз разговарям с някого. Бързаше да вземе думата или да ме дръпне, все едно бързаме. Не искаше да се сближавам с никой. Мислих си, че ме ревнува, защото ме обича и че просто е с малко по-труден характер.  

На рождения ми ден през 2016г ми предложи брак, а аз се съгласих.

В края на същата година забременях. И това бе началото на кошмара.

Първият шамар получих, докато бях бременна и стискаше ръката ми до посиняване. Редуваха се шамари и  рози... Съседите ми виждаха само розите. Никой не знаеше какво се случва тук, когато вратата се затвори.

Той се оправдаваше с мен. Повтаряше толкова често, че аз го предизвиквам и започнах да вярвам,че може би наистина е така, самообвинявах се и така го оправдавах и аз. 

След раждането на близначетата, се озовах в тотален капан!

Нямам живи родители, а брат ми и сестра ми работят и живеят в чужбина. Никой не знаеше за това, в какъв ад живея. През годините, бащата на децата ми, умело ми беше втълпил, че "къща без комин няма" и че каквото се случва тук, трябва да си остане тук.  

Нещата започнаха да ескалират. Обидите, униженията и заплахите станаха ежедневие. Многократно извършваше и физически посегателства над мен, пред очите на малолетните ни деца. Гонеше ни ежедневно. Чувствах се в пълна безизходица и сама.  

А навън, пред хората беше пълна противоположност.

Започнах да споделям с близките си, през какво преминавам. Окуражаваха ме да променя ситуацията, защото никой не заслужава да живее в насилие. Най-вече децата.  

Давах шансове многократно. Имаше затишие и след това нещата се повтаряха с още по-голяма сила. 

Ежедневно ме заплашваше, че ще ми отнеме децата. Че братовчед му е съдия в София и е с власт и положение, така че ще успее да заобиколи закона. Заканваше се, че ще ме изкара алкохоличка или лека жена. Защото аз нямам дом и си нямам никой в България, а той има апартамент и има хора зад гърба си. 

Първия път, когато се осмелих да извикам полиция, беше септември 2019г. , когато ме удари с юмрук в корема и ме събори на земята.

Пред очите на децата.

Видях ужаса в очите им и сякаш се събудих. Полицаите дойдоха, а той ги излъга, че съм пияна. 

Нещата се потушиха. Толкова силно ми се искаше той да се промени. Уверяваше ме, че ще го направи. И отново повярвах. Но конфликтите не спираха, психическият тормоз беше смазващ, а страхът - как ще се справям сама с две деца - огромен.  

Децата започнаха да ходят на ясла. Планирах да започна работа и се надявах, че картинката някак си поне малко ще се промени. Или поне няма да бъда зависима от него. Което не се случи. Близнаците всяка седмица боледуваха. Работа така и не можах да започна.  

Февруари тази година, след поредния конфликт от битов характер, ме хвана за гърлото да ме души. Тогава осъзнах, че насилникът НЕ СЕ ПРОМЕНЯ!!! 

В началото на април заведох дело по ЗЗДН. Издадоха заповед да се въздържа от насилие и ни оставиха под един покрив. Може би ще ме обвините, защо не сме се скрили в защитено жилище. 

Вярвах, че мярката от съда, ще го стресне и ще го накара да преосмисли поведението, а ние с децата ще бъдем защитени.  

Защото полицията трябва да следи дали заповедта се спазва и при нарушения, трябва да арестува насилника.  

Ситуацията с коронавируса и двете ми малки деца с неизграден имунитет, също ми сложи спирачка да отидем в кризисен център.

Уви. Психическият тормоз не е спирал. Ежедневни заплахи и обиди, няколко пъти вдигна ръка да ме удари и се спираше на сантиметри от лицето ми.  

Не веднъж виках полиция, когато нещата ескалираха и се страхувах да не ни пребие и тримата. Докато дойде патрулната кола, господинът всеки път успяваше да избяга и полицаите не установяваха нищо. Ходих да пускам многократно жалби, но не можех да докажа по безспорен начин психическото и емоционално насилие, в което живеем аз и децата ежедневно.  

Предупреждаваха го, а след това всичко се повтаряше.

А съседката, с която делим обща стена, услужливо нищо никога не е чувала.Така аз не успявах да докажа как всъщност се отнася той към нас. Същата тази госпожа ни е прибирала с децата у тях една вечер до късно, след поредния случай. И изведнъж застана на страната на насилника.  

Защото потърсих правата си по законов ред, той се настърви още повече и сега отмъщава и на децата. От 45 дни спря да им купува храна. Благодарение САМО на семейството ми в чужбина и приятели, децата не гладуват.  

Лъже всички наред. Лъже съседите, лъже в съда, лъже в полицията, лъже познатите си. Отрича да е имало някога какъвто и да било акт на насилие и обръща всичко срещу мен. Говори, че съм емоционално нестабилна и че съм полудяла от гледането на децата вкъщи толкова време. И че всичко е "плод на фантазията ми".  

Пред хората е пълна противоположност - мил, усмихнат, отзивчив. Същия човек, когото обикнах преди години. Когато вратата на дома се затвори обаче, истинското му лице излиза наяве.  

Обижда децата и не им дава да си играят свободно и по детски. Не им дава да докосват нищо в апартамента му, за да не го изцапат или повредят. Разтреперва се от ярост и ни гони и тримата : ежедневно.

На 13.07. 2020 г. съдът излезе с решение и окончателна заповед за незабавна защита  - да се въздържа от насилие срещу мен и малолетните ни деца.  

А господинът си продаде апартамента, за да ни изхвърли на улицата. Заплашва ме, че ако до 30.07- 31.07 не се изнесем, ще дойде с полиция и съдия изпълнител и ще ни изхвърли "като мръсни псета". Призна, че тази продажба е фиктивна, но е  единственият му вариант законово да ни изхвърли от тук. Заплашва ме, че ще ме пребие и ако не се махнем, ще вземел децата и ще ги скриел, за да не ги видя повече и ще направел всичко възможно, за да ме изкара луда и негоден родител, защото имал връзки и хора навсякъде. 

Споделям всичко това с надеждата да стигне до повече жени, които вярват сляпо в любовта, както някога съм вярвала и аз. Внимавайте, момичета, капаните на любовта са опасни! 

Твърдо съм решена да се боря в името на своето физическото и психическо оцеляване, за да отгледам децата си в спокойна и защитена среда. Надявам се да опазя себе си до мига, в който няма да деля един покрив с човека, който ни подлага на този ужасен ежедневен тормоз и се надявам това да е час по-скоро“.    

В коментар до Varna24.bg, защитата на младата майка сподели следното:

"Едното дело по казуса приключи с решение и не е обжалвано, а другото е насрочено за края на август. До тогава майката и децата ще бъдат изхвърлени от жилището. Скандалното е, че съдът не издава заповед да отстрани насилника от жилището, а заповедта е само да се въздържа от домашно насилие. Нещо, което той по закон е длъжен да прави.

Човекът, за който става въпрос, е изключително притворен. Този човек пред хората се държи по един начин, а у дома е деспот и тиранин. Той се държи като собственик не само на апартамента, но и на майката и децата й. Те са като натрапници там . Извършена е фиктивна продажба на апартамента и когато те излязат от там, той ще си го върне. Смисълът на живота му в момента е да не загуби жилището си.

По тези дела за домашно насилие никой няма за цел да му "вземе" апартамента, просто щеше няколко месеца да ходи при психолог и той да го научи как да се държи с жена и деца, тъй като насилникът явно не  знае, и едва след това да се върне по живо по здраво у дома. Вместо да направи това, е тръгнал да продава апартамента си. Само новият собственик може да я изгони. Това му е казала при последните разправии, че чака покана от новия собственик. Въпреки това, той продължава да я гони, да гони и децата. 

Кай ще бъде този безсърдечен човек, който, знаейки, че участва в такава грандиозна измама и симулативна сделка, ще изгони на улицата две близначета и безпомощната им майка?

Държа да подчертая, че малко хора знаят, че тормозът над деца е престъпление по чл. 181 от НПК и всеки един баща е длъжен да подсигури храна и подслон за непълнолетните си деца, независимо какви са отношенията му с майката.

Затова сме пуснали жалба в прокуратурата.

Това, че законът не защитава достатъчно жени в нейното положение, поставя под опасност здравето, психическото и физическо оцеляване на две толкова малки деца. 

Както сме посочили в молбата си до Районен съд-Варна, крясъците и шамарите , извършвани ежедневно над майката, са психологически тормоз и над децата. Защото плачът на битата им майка е психологически стрес за толкова малки деца, а възприемането на картини на насилие е недопустимо за деца в толкова ранна детска възраст. При това положение, остава съда да прецени дали и децата не стават косвена жертва на психологическия и емоционален тормоз от бащата".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.08.2020 г.
0
 
 
Тази дама да си взима децата и да напуска жилището, за нея там не е безопасно.Повече от ясно е ,че насилника си е продал жилището и изхвърля майката и децата на улицата.Децата ще пораснат тогава сами ще предценят къде да отидат. Факт е , че с продажбата Насилника прави собствените си деца заложници на свойте интереси , но не в тяхна полза. От където и да го погледнем, бащата не иска майката и децата си в продаденото жилище. Материалистите в живота винаги са с деградирала личност.После идва и насилието...
Aнонимен
на 02.08.2020 г.
0
 
 
Този има ли съвест.Хитър се пише насилника с продажбата на апартамента.Но насилника, ще си остане насилник и ще подмами следваща жена.Може да съм жена на 57 г, но на никоя жена не пожелавам да се подлъгва по бляскави подаръчета , цветя и т.н. Спомням си и случаят от Гр.София , насилника е преследвал жертвата с цветя , ласки и после започва адът в домът.За мен насилниците са за лудницата . Жени пазете се. Нарастнаха убийствата на жени от насилници.
Aнонимен
на 31.07.2020 г.
0
 
 
Обикновенно насилниците в къщи, когато излязат навън се представят като кротки овчици. Такъв беше случаят с един мой комшия,беше кротък на улицата сред хора , но се оказа един ден , че хванал да коли жена си с нож и я беше обезобразил.Внимавайте хора , че тихите води са опасни.
Aнонимен
на 31.07.2020 г.
0
 
 
Тази драма ми напомня ,че в обществото ни бродят всякакви хора. Пазете се жени. Гледате някой , добре облечен , културен, добре говори но нещо зло се тай в душата му. Внимавайте с кого се срещате.
Aнонимен
на 31.07.2020 г.
0
 
 
Факт е че близо 90 % от насилниците са от мъжки пол . Вчера в България си замина още една жертва на домашно насилие. Разбира се , отношенията между това момиче и насилника няма да се оправят . Всеки да си върви по своят път това е най добрата формула за спокоен живот . На насилника бих му казала ,по добре е да отиде някъде сам и да помисли много добре - / има ли смисъл от насилие и колко милиона ще спечели от това насилие / Отговорът е ясен - ще спечели нищо ...
Aнонимен
на 30.07.2020 г.
0
 
 
Насилника си продал апартамента, но пак насилника гони майката с децата от същия апартамент.Само този факт , че новият собственик не се появява да си иска собствеността е съмнителна.Това означава че продажбата е фиктивна и момичето казва истината за насилника.
Aнонимен
на 30.07.2020 г.
0
 
 
Госпожо,вие като майка трябва винаги на първо място да мислите за децата.Щом си е продал апартамента,има налични пари за да осигури жилище за вас тримата. Нима мислите,че държавата ще поеме разноските при положение че има парични възможности оня умник. Трябва да се информирате че държавата приема разноски за Адвокат,който вие не можете да платите. Опция ,,предавам се,,няма как да си я позволите.Децата не са виновни за грешките на родителите си.Има и тъмната страна...обърнете се към някого който да покаже на мъжът ви ,че Слънцето изгрява все още от Изток.
Aнонимен
на 30.07.2020 г.
0
 
 
Бори се момиче . Една моя комшийка не успя . Толкова пъти идваха полицайте уж да и помагат но самият и мъж ги лъжеше . Явно полицайте вярваха на насилника и накрая той е уби . В САЩ когато извикат полиция , питат жената ,ще подадете ли жалба и директно прибират насилника в арестта . Тука полицията гали насилниците с перце , особено , щом насилника е връзкар . Но доста жени бяха убити . Държавата нехае .
Aнонимен
на 30.07.2020 г.
0
 
 
Възхищавам се на дамата,смела жена.Толкова жени мълчат и не смеят да се опълчат на насилника,ако всички се бореха като нея за за спокойствието и сигурността децата си.Поздравявам те момиче за смелостта ти,бъди силна
Aнонимен
на 30.07.2020 г.
0
 
 
Този само по документ се води баща . Ясно е като бял ден ,че е материалист. Гони децата си и какво постига насилника - нищо . Баща ама друг път . Надявам се , да не излъже някоя друга жена след това . Жени внимавайте с кого общувате ,че в обществото ни има доста насилници .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: