Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close
ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Майка на момиченце от Варна: Съдът даде детето на баща му адвокат, обвинен в педофилия!
Автор: Пламена Николова 09:20 / 14.11.2018Коментари (46)41348
©
Илюстративна снимка
За скандален случай, при който Варненският районен съд дава родителските права на баща, въпреки обвиненията в педофилия, научи Varna24.bg.

Срещу него има жалба от майката на детето в прокуратурата, на база на която е заведено досъдебно производство за сексуално посегателство върху детето от бащата, както и заведено дело по Закона за домашното насилие. По делото за домашно насилие има издадена Заповед за незабавна защита, с която бащата се задължава да се въздържа от насилие спрямо детето, твърди майката на детето.

По нейна информация преди да е приключило досъдебното производство обаче, както и делото по Закона за домашното насилие, съдът финализира бракоразводното дело и съдът  дава правото на бащата да се грижи за дъщеря си. 

Въпреки многобройните жалби и сигнали до съд, прокуратура, Агенция за закрила на детето и Социално подпомагане във Варна и София, въпреки становището на клиничен психолог в психологични консултации, че върху 7-годишното дете е упражняван сексуален тормоз, както и участието на психолога като свидетел по бракоразводното дело, въпреки експертиза по същото дело, в която се посочва, че върху момиченцето е имало физическо и психическо насилие, съдът се произнася в защита на колегата адвокат. В решението се посочва още, че детето ще има право да вижда майка си по два часа седмично в присъствието на психолог в ДСП-Варна. Майката разказва, че докато са живели заедно, бащата я е заплашвал многократно, че ще я унищожи и ще й вземе детето с връзките и влиянието си навсякъде, съд, прокуратура, полиция, Закрила на детето, говорил е за роднински връзки в ДСП-Варна, както и за политически натиск. Майката споделя, че не само детето, а и тя самата е жертва на домашно насилие от съпруга си, но е посмяла да се разведе досега, заради страха и ужаса, че бащата ще направи всичко възможно да й отнеме детето.  

За кошмара, през който е минало момиченцето, докато трае съдебната битка между родителите, за страховете и изолацията, в която живее, разказа неговата майка. Тя предостави документи до отделните институции, части от които ще публикуваме по-долу.

В обръщение към съдията по делото за домашно насилие майката моли за защита на дъщеря си като излага факти и обстоятелства за състоянието на детето и водените до момента дела.

Разказът на майката може да видите в прикаченото видео!

Ето и извадки от текста на една от последните молби до съдията по делото за домашно насилие от 5 ноември, дни преди съдът да се произнесе че дава детето на баща му. В текста са описани фрапиращи подробности, дадени от детето, които съдът не е взел под внимание: 

 "Обръщам се към Вас като родител на А.Т. с молба да издадете заповед за незабавна защита и да бъде наложена забрана на баща й да приближава пострадалото лице на по-малко от сто метра, както и жилището където живее, както и местата за отдих за срок от осемнадесет месеца. Моля срока по чл.5, ал.1, т.2 от Законът за защита от домашното насилие да бъде максималния тъй като съществува пряка, непосредствена, реална опасност за живота, психиката и здравето на малолетното ми дете с оглед следните обстоятелства:

На първо място детето няма нито физическа, нито психическа готовност дори да се срещне с бащата, още по-малко да бъде настанено трайно при него, то категорично отказва всякакъв контакт с баща си, страхува се много от него.

Тя вече е казала какви неприятни неща й е правил баща й с нея на психоложката си. Детето се страхува, че ако разкаже и бъде дадено на бащата, може пак да й се случват лоши неща всеки ден, а аз като майка се страхувам, че може да й се случи най-лошото, за да не проговори повече. Страх ме е за живота на детето си, тъй като съпруга ми ме е бил многократно докато живеехме заедно и знам на какво е способен.

Било е упражнявано насилие върху нея от бащата – приложени са по делото психологични консултации на клиничен психолог, като за насилие е писано в бракоразводното дело и в експертизата на вещите лица.

Налице е Досъдебно производство № 1159/18г. срещу бащата за престъпление по чл.149 ал.1 от НК за педофилия.

На детето са осигурени всички учебни материали за първи клас, по които учи вкъщи с помощта на баба си, майка си и позната на семейството начална учителка, но поради факта че се нарушава нормалния му социален живот и аз държа като майка детето ми да се образова и да общува с връстниците си като всяко нормално дете за възрастта си, моля в защита на висшите интереси и права на детето, да му осигурите така нужната закрила и спокойствие, за да посещава училището и школите си без страх и унижение.

Физическото и психическото състояние на детето ми е крайно тежко и плачевно, а именно: почти постоянно боледува и разкрива, че се чувства като в един черен тунел без изход, разказва че иска всичко това да приключи вече, баща й да я остави намира, надалеч, иска да живее с мама и баба, да ходи отново на училище и да играе без страх навън, да има отново приятели, които да не я отбягват и да не й се подиграват заради баща й.

Физическото и психическото състояние на детето се влоши много, след като разбрахме за назначената полицейската закрила от съда за детето, с която ще се попречи за обективни експертизи/разпити както по Досъдебното производство срещу бащата, така и по-това дело. Детето не попада в нито един от критериите в наредбата за полицейската закрила и по-никакъв начин не е застрашено при отглеждане от майка си и баба си. Тя се чувства прекрасно в дома си с мен и майка ми, излиза само с нас хваната за ръцете ни, с чести молби да я нося, защото баща й може дойде и с полиция да я вземе, често плаче от страх от баща си и заспива трудно, като стиска ръката ми и ме моли да не я дам на баща й. Влошаването на състоянието на детето е в следствие на страха и ужаса че ще бъде предадено насила на бащата с полиция, въпреки явното му нежелание и отказ да се срещне с него, както и факта че категорично отказва да посещава училище въпреки голямото си желание да учи със връстниците си, защото появи ли се там ще бъде предадено насила на баща си. Детето отказва да даде показания в каквито и било експертизи/разпити, ако не му гарантират, че няма да бъде предадено на бащата, като твърди че ако аз, баба й или психоложката й не сме до нея, тя нищо нямала да каже. Още повече, че вече детето е било манипулирано в първата експертиза по привременните мерки от вещите лица, на която ми беше заявено да изляза и да оставя детето само, като по негови думи е карано да казва през цялото време, че трябва да обича баща си и трябва да отиде при него, като след разпитите заяви че това е най-страшния й и ужасен ден в живота й и не желае да бъде разпитвана отново, като случая е описан в психологична консултация на клиничния психолог на детето.

По делото сме приложили и документи, че детето ми е правило припадък с гърч и е наблюдавано периодично от невролог и съответните специалисти, а аз съм изключително притеснена за здравето и психиката на детето си, които се влошават с всеки изминат ден и Ви моля да осигурите незабавна защита на детето ми да не бъде приближавано от баща си.

Моля за незабавна защита за дъщеря си, и поради факта, че ужаса който преживяхме аз и дъщеря ми по време на съвместния ни живот с баща й продължава и сега с текущи заплахи, включително и такива за живота ми . Докато живеехме заедно съпруга ми ме заплашваше ежедневно, че ще ме убие, унищожи и ще ми вземе детето с връзки, познанства и влиянието си в съда, полицията, прокуратурата, роднински връзки в Социално подпомагане, както и в Закрила на Детето. След като ми дадоха упражняване на родителските права, ме заплаши, че ще ми вземе детето с Частен Съдебен Изпълнител, с полиция насила, като няма да идва до я търси. Сега се опитва да докаже че съм отчуждила детето от него и затова има страх от бащата. Категорично отричам подобно нещо, твърдя, че той нарочно не идваше да търси детето и пускаше жалби и молби с лъжи и клевети, за да докаже отчуждение, както и твърдя че не аз, а именно той беше отчуждил детето от мен докато живеехме заедно и после след началото на развода отчужди детето от себе си с собствените си действия на агресия и заплахи, както и бездействия като не идваше да я търси. Всички тези неща могат да бъдат потвърдени от майка ми и детето.

Подала съм сигнал до Висшия Съдебен Съвет за бракоразводното дело, тъй като сме искали многократно отвод на съдията и смятаме че процеса беше опорочен, че има пристрастност и правата и интересите на бащата бяха поставени  над висшите интереси и права на детето ми, за което говорят сами по себе си всички факти и доказателства по делото както и факта, че съдията отказа да спре делото, докато текат следствени действия по досъдебното производство, докато тече делото по ЗЗДН и докато бъде изяснено дали има извършено насилие върху детето ми, като не само че упражняването на родителските права беше дадено на бащата, но и беше назначена полицейска закрила за детето ми да бъде дадено насила на бащата. По делото се опитаха да ме изкарат луда и опасна за детето ми, което категорично отричам и за което прилагам психиатрично удостоверение от директор на психиатрия и съдебен експерт в София, както и твърдя че при един разпит детето ми ще разкаже чувства ли се застрашено и как е гледано от майка си, като тази възможност беше осуетена с полицейската закрила над детето ми. Във тази връзка моля за вашата обективност и безпристрастност като съдия, както и моля да защитите висшите интереси на детето ми, да осигурите не само спокойствието и сигурността му, но и да го върнете към нормалния му социален живот.

Подала съм сигнали до Държавна Агенция “Закрила на Детето“ и до Агенция Социално подпомагане при МТСП, като с отговорите им бях препратена обратно във Варна, където бях осведомена за възможностите да ползвам кризисен център, препратена към него и получих отказ да бъдем настанени. Сигналите пуснах, заради отношението на служители на съответните институции, които ме убеждаваха да накарам детето да отиде при бащата на срещите въпреки неговия категоричен отказ и неготовност, въпреки огромните ни съмнения за извършено насилие над детето и досъдебното производство. В последствие ми беше обяснено че дори и да бъдем настанени в Кризисен Център с полицейската закрила, бащата има право да вземе насила детето. "

В заключение майката настоява експертизи и разпити да бъдат осъществени в "Синя стая“, в максимално щадяща среда, с запис и предварително дадена незабавна защита на детето й. 

Майката е твърдо решена да се бори докрай за детето си. В молба нейните адвокати са поискали отвод на целия съдебен район, която към момента е без отговор. Предстои решението на Районен съд по бракоразводното дело да бъде обжалвано на по-горна инстанция, където майката разчита на обективен процес и справедливост. Тя призовава всички граждани и обществени организации, които могат да й помогнат да се свържат с нея на имейл: zaednomajkaidete@abv.bg
Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Горката жена , как толкова спокойно си разказва историята все едно разказва приказка на детето си! Ако една жена е насилвана и детето и е било подложено на сексуален тормоз, няма толкова спокойно да си сподели тези неща с обществото. Поне една сълза да беше пуснала та хората да и повярват. Как така двама независими съдия , агенция по закрила на децата и т.н.т имат едно решения , правата на бащата. Този баща да не е Рокфелер или особено значима личност та да има връзки навсякъде и да повлиява решенията на всички институции. Може българският съд да е всякакъв, но да си стисне очите за сексуално насилие върху дете е това и пълна измишльотина на човек налудности. Когато въпросните журналисти публикуват такива неща, проверете подробности, вземете и гледната точка на двете страни, а не да пускате сърцераздирателните разкази на някой си който реши да плюе и клевети. Лъжесвидетелстването е подсъдимо. Не настройвайте обществото по този начин без да се знаят подробности по случая.
0
 
 
Не мога да чуя интервюто, но за тези, които не вярват на жената, да кажа, че тя си има адвокат, който Е ВМЕНЯЕМ със сигурност и публично изрази позиция по делото. Той каза включително, че получава заплахи
Aнонимен
на 15.11.2018 г.
0
 
 
Явно трябва жената да се обърне към София, от там към Хелзинкски комитет, с надеждата да се развият нещата в тяхна полза. Успех им пожелавам и да не се отказва да се бори.
Aнонимен
на 15.11.2018 г.
0
 
 
Аз вярвам на жената и напълно я подкрепям без да я познавам. Изхождам от личния ми опит с подобен индивид и идентичната ситуация, в която сме поставени с двете ми деца. Явно това със сексуалното посегателство е някаква нова извратена 'мода' за продължаване на тормоза от бивши партньори. Ще пиша на е-мейла ако мога да ви бъда полезна с нещо. В нашия случай само където бащата не е адвокат, но любовницата му е полицайка. Ако има значение разбира се кой какво работи....
Aнонимен
на 15.11.2018 г.
0
 
 
И по новините съобщиха, че въпросният баща е полицай от Силистра!
Aнонимен
на 14.11.2018 г.
+1
 
 
Тази жена явно обича да чете много книги. Слушайки я имам чувството,че преразказва последно прочетената си книга.Тона на гласа и и спокойствието, с което ни излага проблема си не ми прилича на преживяно насилие. Аз лично съм живяла в семейство,в което баща ми упражняваше домашно насилие,биеше майка ми и..... Знаете ли какво означава това и днес като пиша за това сълзите ми се стичат ,а в гърдите ми бушува омраза .Ако съм пред вас сега с така бясна ярост ще ви го разкажа,че със сигурност и вие ще се разплачете... Това тук не е жена,която е видяла насилие. И моля кажете при колко психиатъра водихте детето?Само при един ли? Явно фантазията му е доста развихрена на този психиатър. Жалко е да се забърква невинно дете в кавгите на родители.
Aнонимен
на 14.11.2018 г.
-3
 
 
ИМЕТО НА БАЩАТА Е: ТОДОР РАЧИНСКИ, адв. Тодор Рачински от Варна
Aнонимен
на 14.11.2018 г.
0
 
 
Аз не выарвам не дано е лажа всицко това
Aнонимен
на 14.11.2018 г.
0
 
 
Бащата е любовник на съдията
Aнонимен
на 14.11.2018 г.
0
 
 
Ако това е истина,което сте описали,то бащата трябва да бъде строго наказан.Не губете време,обърнете се към Европейският съд в Брюксел, ще има положително развитие за детето.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
ТВ и шоу сезон 2019/2020 г.
Лято 2020 г.
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Първа лига, сезон 2019/2020
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти
За реклама
Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
©2008 - 2019 Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: