Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Майка от Варна в потрес: Остри стъкла "дебнат" в храна от детската кухня!
Автор: Пламена Николова 15:54 / 16.12.2019Коментари (2)4203
© Varna24.bg
Майка на 10-месечно бебе от Варна се свърза с Varna24.bg, за да сигнализира за фрапиращ случай, при който са открити остри стъкла в храна от детската кухня.

Ето какво сподели Светослава Енчева: "Дълги години съм живяла в Дубай. Завърнахме се със семейството ми във Варна преди десет месеца, когато се роди детето ми с идеята да си го отгледам в този красив град, който обичам. В събота обаче останах потресена от това, на което станах свидетел. Притеснена и възмутена съм, защото ако не бях реагирала аз и няколко други майки, можеше "находката" в храната от детска кухня "Карамфил" да отиде право в гърлото на някое бебе и не ми се мисли какво щеше да се случи тогава. Бях от последните на опашката, когато пред мен жената, която разсипва храната, затрака с черпака по дъното на тенджерата, от която разсипва, след което изкара две огромни стъкла от дъното на съда с десерт на децата.

Не знаех как да реагирам. Майките пред мен също станаха свидетели на това и се ужасиха не по-малко. Пред мен на опашката чакаха над 100 майки. Вероятността в бурканчето на всяко от децата им да е попаднало парченце от счупено стъкло е огромна. Досега винаги съм била много доволна от храната в кухнята, разнообразна е, балансирана е, разчитам на диетолозите, които подготвят менюто. Именно затова съм записала детето си на кухня, не че не мога да му сготвя сама у дома.

Не бих искала да хвърляме упреци върху цялата кухня и всички работещи там. Но е факт, че някой е направил беля и не се е постарал да поправи грешката, рискувайки здравето и живота на най-малките. Подадох сигнал до РЗИ-Варна. Предполагам, че ще бъде извършена проверка. Решена съм да сезирам и останалите компетентни органи. Жената в кухнята много се притесни, че може да бъде уволнена, ако случаят се разчуе, но аз не мисля, че вината е нейна. Някой, който приготвя десерта от круши, е изпуснал стъклата, разчитайки, че при пасирането те ще бъдат смлени, но и така да е, пак е много опасно за децата ни. За мен това е пълен абсурд и се надявам да бъде открита причината за това нарушение", коментира за медията ни Светослава. 

Ден преди да се свърже с нас тя е споделила информацията в групата "Варненски мамчета", а написаното предизвика вълна от коментари. Голяма част от членуващите в групата майки обаче са категорични, че трябва да има строг контрол върху храната в детските кухни и да не се допускат подобни нарушения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.12.2019 г.
0
 
 
"Пред мен на опашката чакаха над 100 майки." Това реално ли е? Или сте имали предвид - 10?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: