Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Майка представя книгата на загиналия си син във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:42 / 27.07.2016Коментари (0)1182
©
На 2 август от 17 часа в книжарницата във ФКЦ - Варна ще бъде представена книгата "В полет" от Малина Първанова. Това е необичайно вълнуващ спомен на една майка, която вместо да затъне сама в мъката по нелепо загиналия, само на 20 години, син, споделя със света живота и мечтите му.

Сдружение "Изкуството на Алекс" учредява ежегодна стипендия "Алекс" за млад актьор в прочутия Театрален и филмов институт "Лий Страсбърг", където е следвал Александър Първанов. 

Завършил с отличие Терезианската академия във Виена, Александър Първанов владее шест езика, показва активна гражданска позиция, следва политология, увлича се от изкуство. Първите му артистични превъплъщения като студент в прочутия Театрален и филмов институт "Лий Страсбърг" в Ню Йорк са впечатляващи, всички му предричат блестяща кариера. "Знам, че трябва да бъда разумен, но така неразумно искам да обиколя света!", споделя ден преди инцидента с майка си момчето.

Малина Първанова вярва, че най-добрият начин да съхрани този вдъхновен порив на сина си към бъдещето е като го предаде на другите, на връстниците на Алекс, на живите. 

Затова "В полет" е книга не за прекъснатия, а за продължаващия полет. Едно красиво послание за живот. За творчество. За изкуство.

На варненската премиера, третата след успешното представяне в Ню Йорк и София на луксозното триезично издание, за книгата ще говори Виолета Тончева. Авторката Малина Първанова и Бойка Башлиева ще представят международния проект на сдружение "Изкуството на Алекс", който всяка година дава шанс на млад актьор да следва със стипендия в "Лий Страсбърг".

Публиката ще види и два кратки филма - единият документира премиерата на книгата в Ню Йорк, а в другия Бил Хопкинс, преподавател по филмово изкуство в "Лий Страсбърг", проследява най-значимите роли на Алекс, сред които и участието му в "Ромео и Жулиета" от Шекспир. В тази връзка на събитието се очакват изненади от възпитаниците на Стоян Радев в "Студио Театър, които през август канят варненци на своята премиера на "Ромео и Жулиета".

На премиерата ще прозвучи и посветената на Алекс песен "Shadow", написана по стихове на Малина Първанова и композирана от 13-годишната Менеа Кефалоф.

Известният писател и драматург Захари Карабашлиев коментира: "Книгата е лексикон на едно красиво и кратко присъствие в този свят, на едно прелитане... Докоснах се, макар и мимолетно, до светлината, която е живеела и сякаш все още присъства в спомена за това специално момче. Момче, с което се запознах преди минути, никога не съм виждал, а вече ужасно ми липсва! Имате великолепна книга, Малина! Вдъхновявайте!"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: