Майка с 5 деца живее без ток и вода, събира дъски, за да ги топли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
14:10 / 10.10.2013
3803
Самотна безработна майка от Варна отглежда петте си деца с големи трудности. Жената няма никакви доходи, не получава детски надбавки и не може да взима социални помощи. В дома не семейството няма ток и вода заради неплатени сметки.

Най-голямото дете на Анка е на 10, а най-малкото на година и половина. Преди пет месеца 29-годишната жена се е разделила с бащата на децата и ги отглежда сама, без никакви доходи. Семейството обитава две малки стаи.

Година и половина Анка с децата и баща им са били в Белгия, надявайки се на по-добър живот. През май се връщат. Жената няма право на семейни помощи за деца до края на годината, заради престоя зад граница. Тя твърди, че преди 2 месеца е продала за 300 лв. два декара земя в силистренско. Заради липсата на документ за сделката в момента не може да получава нито социална, нито помощ за отопление.

Директорът на дирекция "Социално подпомагане" - Варна - Адриана Григорова, коментира, че през юли Анка е получила еднократна помощ от 300 лв. и още 200 лв. за раждането на петото дете. От август тя ползва услугите на обществена трапезария и е получила еднократна помощ от отдела за закрила на детето. През ноември ще й бъдат отпуснати още 300 лв., но те ще са последните. За момента социалните работници нямат намерение да отнемат на Анка децата.

От дирекция "Социално подпомагане" ще внесат малка част от дължимата сума, за да може в жилището да бъде пусната вода. Проблемът с тока няма как да бъде решен, ако не се плати цялата сума, която е около 750 лв. За водата са необходими 1300 лв.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).