Майки беснеят: Пясъчник в детска площадка във Варна носи зарази

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
13:23 / 04.07.2011
4750
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Йордан Йовков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В тоалетна за кучета се е превърнал пясъчникът на детската площадка на ул. "Васил Априлов" във Варна. Тя се намира в непосредствена близост до ОУ "Йордан Йовков". През лятото ежедневно към площадката се стичат десетки деца, защото друга в района няма. Малчуганите не могат да играят в двора на близкото школо заради извършващите се ремонти. Затова единственият им вариант е детската площадка в окаян вид. От години там липсват люлки и има само опасно висящи железа.

Катерушките са напълно изпочупени. Има само 2 - 3 люлки, които обаче се люшкат опасно, защото и на тях им липсват части. "Тази драма продължава от години. Уж се водим широк център, а няма къде да играят децата ни. Вече се чудим къде да се оплачем, защото нищо не се променя", жалва се майката Фани Хюсеинова, чиито двама синове играят на същата опасна площадка, но само пред зоркия й поглед.

"Не мога да им забраня, деца са и искат да имат забавления", продължава разказа си Фани. Освен липсата на люлки и катерушки на места е разкъсана и телта, с която е опасана площадката. Така децата, които играят футбол, трябва честичко да излизат на улицата, за да гонят топката си, въпреки движението от автомобили. За любителите на баскетбола пък остава да се целят само в дървената стойка, защото и кошът липсва.

От няколко години кварталът се пренаселил и имало допълнително семейства с деца. Най-много малчугани и майки на площадката има в периода от 8,30 до 12 и от 17 до 20 часа. "Постоянно ги следим, на 2 крачки сме от тях, а очите ни ще изхвърчат. Повечето от децата са малки. Гледаме някое да не отиде до опасно стърчащите железа или друго да тръгне подир топката на пътя", каза още Фани Хюсеинова.

Един от най-големите проблеми на родителите обаче е миризливият пясъчник, носещ зарази. Той се ползвал за тоалетна не само от уличните кучета, а най-вече от домашните. Пясъчникът обаче е любимото място за ровене на най-малките. "Хората излизат да разхождат кучетата си, водят ги до пясъчника и въобще не се съобразяват, че тук играят деца", продължи да се жалва Фани.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).