Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Майки беснеят: Пясъчник в детска площадка във Варна носи зарази
Автор: Екип Varna24.bg 13:23 / 04.07.2011Коментари (6)4667
© Varna24.bg
Снимка Архив
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Йордан Йовков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В тоалетна за кучета се е превърнал пясъчникът на детската площадка на ул. "Васил Априлов" във Варна. Тя се намира в непосредствена близост до ОУ "Йордан Йовков". През лятото ежедневно към площадката се стичат десетки деца, защото друга в района няма. Малчуганите не могат да играят в двора на близкото школо заради извършващите се ремонти. Затова единственият им вариант е детската площадка в окаян вид. От години там липсват люлки и има само опасно висящи железа.

Катерушките са напълно изпочупени. Има само 2 - 3 люлки, които обаче се люшкат опасно, защото и на тях им липсват части. "Тази драма продължава от години. Уж се водим широк център, а няма къде да играят децата ни. Вече се чудим къде да се оплачем, защото нищо не се променя", жалва се майката Фани Хюсеинова, чиито двама синове играят на същата опасна площадка, но само пред зоркия й поглед.

"Не мога да им забраня, деца са и искат да имат забавления", продължава разказа си Фани. Освен липсата на люлки и катерушки на места е разкъсана и телта, с която е опасана площадката. Така децата, които играят футбол, трябва честичко да излизат на улицата, за да гонят топката си, въпреки движението от автомобили. За любителите на баскетбола пък остава да се целят само в дървената стойка, защото и кошът липсва.

От няколко години кварталът се пренаселил и имало допълнително семейства с деца. Най-много малчугани и майки на площадката има в периода от 8,30 до 12 и от 17 до 20 часа. "Постоянно ги следим, на 2 крачки сме от тях, а очите ни ще изхвърчат. Повечето от децата са малки. Гледаме някое да не отиде до опасно стърчащите железа или друго да тръгне подир топката на пътя", каза още Фани Хюсеинова.

Един от най-големите проблеми на родителите обаче е миризливият пясъчник, носещ зарази. Той се ползвал за тоалетна не само от уличните кучета, а най-вече от домашните. Пясъчникът обаче е любимото място за ровене на най-малките. "Хората излизат да разхождат кучетата си, водят ги до пясъчника и въобще не се съобразяват, че тук играят деца", продължи да се жалва Фани.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Tswetelina Eliseewa
премахни филтъра

0
 
 
Лошото е че има и пясъчници,които са в ЦДГ и пак ръсят зарази.Родителите си оставят децата там и изобщо не подозират какво ги грози.Ние нямаме елементарно възпитание да пазим входовете си чисти и пред домовете си, а камо ли да мислим и за площадките.Свидетел съм как се направи ремонт на ЦДГ"Слънчо" и там стана наистина много красиво и как всяка вечер майки люпят семки,ядат гризки,пушат цигари и всичко остава в градината.... Нямам думи просто!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: