Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Майки от Варна: Изкараха ни по-черни от дявола
Автор: Пламена Николова 09:32 / 03.08.2016Коментари (9)7379
Майка от Варна пусна петиция против група други майки, които вечер, докато си почиват на детската площадка, а децата им играят наоколо, понякога пият бира и пушат.

Възмутената родителка е изпратила гневно послание, което се разпространи в публичното пространство. Ето какво гласи то:

"В коя нормална държава ще видите група от жени да пият биричка и да пушат на детската площадка? Снимките са предоставени от майки, чийто деца играят там, и на които им се налага всеки ден да се сблъскват с този проблем. Част от тях са от площадката над ОДЗ 11 "Детски свят " в кв. "Владиславово". Не знам кое е по-жалкото в случая, че са жени и евентуално майки или, че след себе си оставят фасове и боклуци? Това, че тези "хора" нямат възпитание е видимо, но до кога институциите ще позволяват да се случват тези неща? Ние искаме Община Варна да вземе мерки, за да запазим малкото места за игра на нашите деца сигурни и чисти".

Репортер на Varna24.bg потърси групата майки за коментар. Ето и тяхната гледна точка:

"Вярно е, че палим по цигара вечер докато децата играят, случва се и биричка да си купим...Кой може да твърди, че това ни прави по-лоши майки от другите? Това ли е факторът, по който се съди за нашия морал и възпитание? В същото време сме категорично против твърдението, че ние замърсяваме детското пространство, напротив! Ние сме хората, които чистят тук и следят да не се замърсява, това може да го потвърдят всички съседи. 

Ние живеем съвсем наблизо и на тази площадка прекарваме доста време още преди тя да бъде ремонтирана. Знаете, че около всяко каре блокове се формира едно мини общество. Ние тук се познаваме всички, затова си позволяваме като във "свои води" да запалим по цигара и да пием бира. Това е практика на всички детски площадки. 

Интересно защо не прави впечатление когато бащите пият бира, но видите ли, майките трябва да са за пример. Стоим в ъгъла на площадката, в беседката. Тя е достатъчно отдалечена от местата, където играят децата ни и по никакъв начин не застрашаваме здравето им. Защо е този двоен морал?
 
Значи не е неморално, когато родителите у дома пият и пушат, карат се помежду си, но видите ли, навън е престъпление жени да пият бира. Знаете максимата "Прекален светец и Богу не е драг", изкараха ни по-черни от дявола. Що се отнася до клеветата, че замърсяваме сме твърдо решени да търсим правата си по съдебен ред и сме ангажирали адвокат с това.

Честно казано не сме очаквали подобна злоба, познаваме се с повечето родители, които идват тук и дори смеем да твърдим, че сме приятели. Никога е сме подозирали, че на някой може да му пречи това, че стоим кротко и си говорим, пък било то с цигара и бира.

Относно замърсяването на площадките всички знаем, че това е дело на тинейджъри, които вечер идват, чупят, хвърлят боклуци и вършат вандалщини. По-скоро трябва да се засили полицейското присъствие в квартала и патрули да обикалят вечер по обществените места, за да следят за спазването на реда", коментираха засегнатите майки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.12.2019 г.
0
 
 
Ами може да си пиете ниричките и пушите гнусотиите някъде другаде, но не на детска площадка. Има забрана. Там играят децата ни. Вашите също.
0
 
 
Чак ми се доплака ;-). Да ги ожали човек. Дори не проумявам как ще ти дойде на ум да пиеш алкохол (дори да е "само" бира) на детска площадка. Да не говорим, че употребата на алкохол на обществено място е НАРУШЕНИЕ на обществения ред. Във Варна глобата е много умерена - от 5 до 50 лева, изобщо не можем да се мерим с пловдивчани - до 500 лв.
0
 
 
Да за съжаление не останаха градинки,където да си почива т възрастни хора.Аз лично съм виждала възрастни хора ,които седят на пейкота на спирка защото цялата близка градинка е превърната в пластмасова детска такава. Ами помислете и за възрастните.
0
 
 
Повтарям коментара си: къде са площадките ЗА ВЪЗРАСТНИ ???? Не се правете на **моралисти** - тези жени имат право да седнат, да поговорят, да пийнат по биричка и т.н. Какво ви пречи, **майки-пуританки**, които вероятно вечер удряте в къщи по някоя и друга ракийка ! Или може би сте се разджавкали от завист ?Пак питам: Общината да посочи къде точно са ПЛОЩАДКИТЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ - в града не живеят само дечица ?
0
 
 
вярно е че мизериите са от безмозъчни тийнейджъри, тия пишлемета са отвратително гнусни, има и много алкохолици и наркомани, които правят мизерии, тъй че и без това раздутият щат на полицията да вземе да си мръдне г*за и да сложат по някоя камера и да минават да ги тормозят вандалчетата, че освен всичко друго трошат и пързалките и другите атракциони на дечицата!!!!!
0
 
 
Това са глупости пълни... Те да не би да не са хора? Нямат право ли? Оставете жените намира
0
 
 
само маикиите сбира и цигара в ъста са ви проблема а дома6ните лъбимци които се ижогдат кадето намерят тях кои пъска по пло6тадките моге би вазпитаните маики които не пият бира и не пъ6ат
0
 
 
Чуден пример за децата си.След някоя друга година ще заемат тяхното място,защото ще е нещо нормално за тях
0
 
 
" МАЙКА " се превърна в професия в нашата мила родина . Жени без работа , а многото свободно време е катастрофално явно .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: