Майки от Варна: Изкараха ни по-черни от дявола

Автор: Пламена Николова
Коментари (9)
09:32 / 03.08.2016
7397
Майка от Варна пусна петиция против група други майки, които вечер, докато си почиват на детската площадка, а децата им играят наоколо, понякога пият бира и пушат.

Възмутената родителка е изпратила гневно послание, което се разпространи в публичното пространство. Ето какво гласи то:

"В коя нормална държава ще видите група от жени да пият биричка и да пушат на детската площадка? Снимките са предоставени от майки, чийто деца играят там, и на които им се налага всеки ден да се сблъскват с този проблем. Част от тях са от площадката над ОДЗ 11 "Детски свят " в кв. "Владиславово". Не знам кое е по-жалкото в случая, че са жени и евентуално майки или, че след себе си оставят фасове и боклуци? Това, че тези "хора" нямат възпитание е видимо, но до кога институциите ще позволяват да се случват тези неща? Ние искаме Община Варна да вземе мерки, за да запазим малкото места за игра на нашите деца сигурни и чисти".

Репортер на Varna24.bg потърси групата майки за коментар. Ето и тяхната гледна точка:

"Вярно е, че палим по цигара вечер докато децата играят, случва се и биричка да си купим...Кой може да твърди, че това ни прави по-лоши майки от другите? Това ли е факторът, по който се съди за нашия морал и възпитание? В същото време сме категорично против твърдението, че ние замърсяваме детското пространство, напротив! Ние сме хората, които чистят тук и следят да не се замърсява, това може да го потвърдят всички съседи. 

Ние живеем съвсем наблизо и на тази площадка прекарваме доста време още преди тя да бъде ремонтирана. Знаете, че около всяко каре блокове се формира едно мини общество. Ние тук се познаваме всички, затова си позволяваме като във "свои води" да запалим по цигара и да пием бира. Това е практика на всички детски площадки. 

Интересно защо не прави впечатление когато бащите пият бира, но видите ли, майките трябва да са за пример. Стоим в ъгъла на площадката, в беседката. Тя е достатъчно отдалечена от местата, където играят децата ни и по никакъв начин не застрашаваме здравето им. Защо е този двоен морал?
 
Значи не е неморално, когато родителите у дома пият и пушат, карат се помежду си, но видите ли, навън е престъпление жени да пият бира. Знаете максимата "Прекален светец и Богу не е драг", изкараха ни по-черни от дявола. Що се отнася до клеветата, че замърсяваме сме твърдо решени да търсим правата си по съдебен ред и сме ангажирали адвокат с това.

Честно казано не сме очаквали подобна злоба, познаваме се с повечето родители, които идват тук и дори смеем да твърдим, че сме приятели. Никога е сме подозирали, че на някой може да му пречи това, че стоим кротко и си говорим, пък било то с цигара и бира.

Относно замърсяването на площадките всички знаем, че това е дело на тинейджъри, които вечер идват, чупят, хвърлят боклуци и вършат вандалщини. По-скоро трябва да се засили полицейското присъствие в квартала и патрули да обикалят вечер по обществените места, за да следят за спазването на реда", коментираха засегнатите майки.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).