Майки подлудиха здравните инспектори за студ в школата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:05 / 09.01.2015
712
Майки и ученици подлудиха здравните инспектори във Варна със сигнали, че в школата децата им зъзнат от студ и се налага да стоят в класните стаи с дебели якета. Истината обаче е, че 100% от оплакванията така и не се потвърдиха при направените проверки. Най-много жалби е имало по отношение на Хуманитарната гимназия, където според родителите "не се стои". При замерване с калибрирани термометри в помещенията със северно изложение живакът показал 20 градуса при -7 външна температура, а в южните - до 23 градуса. Единственото учебно помещение, където е измерена температура от 17 градуса, е в основно училище "Патриарх Евтимий", но се касае за един кабинет със северно изложение. Средната температура в школата е около 20 градуса, като най-ниски са температурите в коридорите - 18, при -7 градуса навън.

Достоверни източници коментираха, че децата се възползват от мразовитото време и научат ли, че идват инспектори на здравната инспекция на проверка, умишлено опитват да изстудят стаите, като отварят прозорците и вратите. Въпреки това измерените температури пак надвишават 18-19 градуса.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).