Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Майки се бориха за живота на бебе кълвач в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 13:28 / 11.06.2012Коментари (2)2000
© Народно дело
Спасителна акция за бебе кълвач се проведе вчера в Морската градина край кривото дърво. Всичко започнало, когато няколко майки, разхождащи децата си на поляната в близост, чули птичи крясъци. Когато се приближили, видели, че в малка хралупа се е свил кълвач, който още не може да лети, а врани от околните дървета се спускат да го нападат и кълват. Веднага се обадили на дежурните в РИОСВ и от там изпратили екип от Дружеството за защита на птиците, тъй като техни хора вече били тръгнали към друг сигнал на 70 километра разстояние.

При репортерска проверка на мястото стана ясно, че гражданите са прибрали птичето в кашон, за да го защитят от нападащите го птици. В същото време семействата на поляната разказаха, че наоколо кръжала майката на мъничето и го търсела. Хората вече мислели да го занесат в Зоологическата градина.

Скоро на мястото дойде и еколог от дружеството. Той веднага потърси на телефона си запис на кълвачески вик, за да привлече майката, но се оказа, че пострадалото е зелен кълвач, а точно с такъв глас от дружеството не разполагали. За това човекът се ослуша и избра дърво, на което да качи кашона с мъничето при представители на неговия вид. След това постоя малко, за да види дали родителите на птичето ще се приближат, както и да го предпази от нови нападения. За целта мъжът на име Даниел Митев се покачи на електрическо табло и достигна нужната за целта височина.

В същото време екипът ни бе потърсен от другия екип на РИОСВ, от където съобщиха, че са твърде далеч, но имат желание да помогнат. От там ни посъветваха да занесем животното в зоокъта само в краен случай, тъй като на мястото щели да го захранят добре, но то щяло да свикне с човешката грижа и след това нямало да може да се оправи в естествена среда.

Поне още два дни хранене са нужни на птичето и то ще започне да лети само, обясни Митев от Дружеството за защита на птиците. Хората се разотидоха с надеждата мъничето да се спаси и решиха по-късно да минат отново "на визитация".

Елена Бардашева, майка: Птичето беше заклещено

Отивах към кривото дърво, за да видя детето си, което беше там на разходка с майка ми. Видях, че майка ми и една жена нещо се суетят и са в паника. Казаха, че имат проблеми. Звъняха в службите за опазване на животните, обаче явно се оказа, че в момента няма кой да съдейства. Повечето майки бързаха, защото бебетата на поляната имат режим на хранене и не могат да останат там дълго. Мъничето беше заклещено в една хралупка, майка му крещеше отвън, а то не можеше да излезе. После намерихме една кутия. Един мъж на име Живко го извади и го сложихме в кашончето, за да не го изкълват враните. Борихме се до край за това птиче, защото всяко същество на този свят има право на живот.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Mitriohin
премахни филтъра

Aнонимен
на 11.06.2012 г.
0
 
 
И каква каква футболна драма драги зрители... каква драма...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: