Майстори на танца ще преподават класика и модерн в Международната лятна балетна академия във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:00 / 10.07.2018
1754
Балетният свят брои дните до началото на 28-ото издание на Международния балетен конкурс Варна – първия и досега най-престижен състезателен форум в професионалния балет. Началото на Балетната Олимпиада е тази неделя, на 15 юли в живописния Летен театър. Паралелно със състезателната програма в дните от 15 до 29 юли ще се провеждат занятията на изключително търсената от младите танцьори Международна лятна балетна академия. Те по традиция ще бъдат в тренировъчните зали на Двореца на културата и спорта. Над 100 млади участници ще имат шанс да усъвършенстват стила си при майстори на танца от цял свят.

Звездно име стои начело на Академията и тази година. Златната медалистка от Международния балетен конкурс във Варна Лойпа Араухо от Куба не само че ще бъде в журито на 28-ата Балетна Олимпиада. Тя е и художествен директор на Международната лятна балетна академия. Великата балерина, която от години е и преподавател, ще показва тънкостите на класическите вариации.

Друг лауреат от Варна - д-р Диляна Никифорова - фаворит на публиката и примабалерина, също ще изработва детайли във вариациите в Академията. Майсторски класове ще имат още Андрей Босов от Русия и Емма Данита от САЩ. Стилистиката на характерните танци ще показва Наталия Злобина от Русия. Организаторите от фондация "Международен балетен конкурс Варна“ неизменно осигуряват в Академията, която върви успоредно с надпреварата на Летния театър, да бъдат представяни големите направления в танца. Затова отново ще има класове по модерен и съвременен танц. Ще ги водят Ангелина Гаврилова от България, Сара Лоренко от Италия и Хийтър Уеър от САЩ.

Създадена по идея на покойния доц. Емил Димитров – моторът на Варненския конкурс, Международната лятна академия е невероятна възможност за младите надежди на танца да репетират с големите преподаватели през деня, а вечер да наблюдават наученото на конкурсната сцена в изпълнение на участници от световна класа. Тя хвърля онзи мост, който разширява бъдещето пред Международния балетен конкурс, като подготвя нови участници, шлифова младите артисти и влива нови подкрепления в публиката от ценители.

В продажба са билетите за всички концертни вечери. Цените на билетите за Първи тур започват от 8 лв., за Втори тур от 10 лв, за Трети тур от 18 лв., а за двете Гала вечери – от 25 лв. Билетите за концертните вечери могат да се купят от ДКС, Летен театър както и онлайн. 

Пълна програма на балетните вечери и гала-концертите на Балетната Олимпиада можете да откриете на сайта на конкурса: http://www.varna-ibc.org.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).