Майсторски клас за компютърни игри стартира във ВСУ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:48 / 14.11.2014
1022
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Майсторският клас "Creating Games from A to Z with Kai Rosenkrаnz & Michael Hoge" е организиран от катедра "Информатика" на Варненския свободен университет и е част от богатата програма на международната академия "Знание и иновации". Академията обединява потенциала на международни образователни институции, научноизследователски центрове и различни компании за изграждане на мениджърите на бъдещето. Чрез организираните в рамките на Академията майсторски класове в университета навлизат най-новите достижения на науката и практиката.

Лектори в майсторския клас за компютърни игри са съоснователят на немското студио за игри Piranha Bytes Михаел Хоге, разработчикът на компютърни игри Кай Розенкранц и директорът "Продукция" в дигитална агенция Деспарк Стоян Илчев. Германските лектори са част от екипа работил по игрите Gothic и Risen.

Сред темите на майсторския клас са средствата за разработка на компютърни игри, подходи към дизайна на игрите, създаване на интерактивна музика и още споделен опит от лекторите.

Участниците в събитието ще се запознаят и с възможностите, които предлага университета за обучение в магистърската програма "Компютърни игри и анимация".

Съпътстващо събитие към майсторския клас е състезанието за компютърни игри Game Hour с участието на над 80 разработчици, което ще се проведе на 15 и 16 ноември във Варненския свободен университет.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).