Майсторът на мизерния сандвич от Варна: Правим ги според изискванията на министерството!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (19)
14:22 / 06.10.2016
7300
Производителят на сандвичите с лютеница, които предизвикаха бурни реакции в социалната мрежа, и за които Varna24.bg първи информира, обясни, че ги е приготвил по рецепта, описана в задължителен рецептурник "Сборник рецепти за ученическите столове и бюфети".

"Той за нас има силата на закон. Част е от Наредба 37 на министъра на здравеопазването. Всяко отклонение от него води до санкции", казва управителят на фирмата Валентин Спасов, цитиран от bTV.

В сборника изрично е записано - в ученическия сандвич трябва да има 44 грама хляб, 41 грама лютеница и... 2,4 грама сирене.

Случаят с филиите придоби гласност благодарение на Ивелина Томова, която публикува снимка на въпросната закуска. Оказа се, че това е безплатната закуска на малчуганите в училище "Йордан Йовков" във Варна. Тя се полага на децата от I до IV клас. За нея държавата отделя на година по 72 лв. на ученик. Това прави по около 50 стотинки на ден.


Виж коментарите (19)

Още по темата (3):
11.10.2016 Специалист по хранене: Българските ученици не са гладни, но има некачествени закуски
07.10.2016 Професорка за мизерните сандвичи с лютеница: Сиренето е сложено за цвят, украса и красота на децата
03.10.2016 Варненка избухна: Ето с какви сандвичи хранят децата ни!
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).