Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Малчугани гушкаха полицейски кучета и се катериха по тежката бронирана машина "Пустинна котка"
Автор: Пламена Николова 09:04 / 25.06.2018Коментари (0)6442
Уникално забавление за варненските малчугани бе срещата с полицейски кучета и съприкосновението с бойна офроуд техника, пожарни и полицейски коли, по време на деветата благотворителна кампания "С обич за децата, в памет на бащите герои", която се проведе във Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Голямата атракция бе тежката бронирана машина "Пустинна котка" на Военна полиция, ползвана за мисии в Афганистан. В събитието се включиха и двете специално обучени да откриват дрога и взривни вещества гранични кучета - Айрън и Атина.

Събитието, в помощ  на децата и семействата на загиналите и пострадали при и по повод изпълнение на служебния си дълг служители от структурите на Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието в гр. Варна, се проведе на входа на Морската градина. То бе открито с изпълнения на представителния духов оркестър на ВМС, който изпълни и химна на републиката. Около слънчевият часовник бе изложена полицейска и военна техника, а малчуганите за минутки се превръщаха в полица и и пожарникари, които пускаха сирените на автомобилите. 

Трогателно слово изнесе и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. 

В концерта взеха участие клуб за народни танци "Моряците“, възпитаници на студио "Палас", Клуб по бойни спортове "Одесос" Варна, ДТС към Ансамбъл "Девня“, Вокална формация "Бънджи Сингърс", ДФА " Българче“, пианистът Тонислав Троев, клуб по танци "Стар денс", вокална група "Весели щурчета", възпитаници на НУИ "Добри Христов“, балетна формация "Звездна дъга", възпитаници на музикалните педагози Мила Маврова и Кремена Матева, клуб "Огледало“ и много други.  

Събитието се осъществи с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и с подкрепата на Варненска и Великопреславска митрополия, Община Варна, ОД на МВР Варна, ГД "Охрана“, ГД "Изпълнение на наказанията“, Военна полиция – Варна и Министерство на отбраната. Патрон на кампанията е областният управител Стоян Пасев.

Организатори на кампанията са Синдикална федерация на служителите в МВР – СФМВР и Синдикат на служителите на затворите в България – ССЗБ. 
Средствата, събрани по време на концерта ще отидат за подпомагане на децата и семействата на загиналите и пострадали служители на назованите структури.

Кампанията ще продължи през септември с футболен турнир.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Лоша инфраструктура във Варна
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: