Малчугани гушкаха полицейски кучета и се катериха по тежката бронирана машина "Пустинна котка"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:04 / 25.06.2018
6481
Уникално забавление за варненските малчугани бе срещата с полицейски кучета и съприкосновението с бойна офроуд техника, пожарни и полицейски коли, по време на деветата благотворителна кампания "С обич за децата, в памет на бащите герои", която се проведе във Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Голямата атракция бе тежката бронирана машина "Пустинна котка" на Военна полиция, ползвана за мисии в Афганистан. В събитието се включиха и двете специално обучени да откриват дрога и взривни вещества гранични кучета - Айрън и Атина.

Събитието, в помощ  на децата и семействата на загиналите и пострадали при и по повод изпълнение на служебния си дълг служители от структурите на Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието в гр. Варна, се проведе на входа на Морската градина. То бе открито с изпълнения на представителния духов оркестър на ВМС, който изпълни и химна на републиката. Около слънчевият часовник бе изложена полицейска и военна техника, а малчуганите за минутки се превръщаха в полица и и пожарникари, които пускаха сирените на автомобилите. 

Трогателно слово изнесе и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. 

В концерта взеха участие клуб за народни танци "Моряците“, възпитаници на студио "Палас", Клуб по бойни спортове "Одесос" Варна, ДТС към Ансамбъл "Девня“, Вокална формация "Бънджи Сингърс", ДФА " Българче“, пианистът Тонислав Троев, клуб по танци "Стар денс", вокална група "Весели щурчета", възпитаници на НУИ "Добри Христов“, балетна формация "Звездна дъга", възпитаници на музикалните педагози Мила Маврова и Кремена Матева, клуб "Огледало“ и много други.  

Събитието се осъществи с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и с подкрепата на Варненска и Великопреславска митрополия, Община Варна, ОД на МВР Варна, ГД "Охрана“, ГД "Изпълнение на наказанията“, Военна полиция – Варна и Министерство на отбраната. Патрон на кампанията е областният управител Стоян Пасев.

Организатори на кампанията са Синдикална федерация на служителите в МВР – СФМВР и Синдикат на служителите на затворите в България – ССЗБ. 
Средствата, събрани по време на концерта ще отидат за подпомагане на децата и семействата на загиналите и пострадали служители на назованите структури.

Кампанията ще продължи през септември с футболен турнир.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).