Малчугани отрупаха с цветя барелефа на Левски във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
14:30 / 19.02.2021
1168
На 19 февруари си припомняме едно мрачно събитие от нашата история – обесването на Васил Левски.

Времето след онази 1873 година обаче доказа, че няма смърт за човека, събрал в едно най – ценните черти на народа ни, защото Апостолът и днес  е  пример за жертвоготовност пред олтара на отечеството .

Всеки ден от пътя му към лелеяната свобода потвърждава думите му :"Аз съм се обрекъл на отечеството си.“.

Смел родолюбец, скромен и трудолюбив, нравствено чист, такъв остава да живее в признателната народна памет Апостолът на българската свобода 148 години след началото на неговото безсмъртие!

И тази година въпреки ограниченията, които налага епидемичната обстановка, местата, които свързваме с името на Левски бяха почетени с песен, стих и цвете.

Барелефът на Апостола на кръстовището на булевардите "Левски" и "Осми Приморски полк" днес беше отрупан с венци и цветя.  Със стръкче цвете, букет или венец своята признателност и израз на това, че помним делото на  Васил Левски засвидетелстваха представители на държавната и изпълнителна власт, на Военноморските сили на Република България, дипломатически мисии, обществени организации, възпитаници на учебни и детски заведения, граждани.

148 години след смъртта на Апостола на свободата, съвременните българи показаха, че стореното от него е живо в сърцата ни и се предава от поколение на поколение.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).