Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Малката Калина от Варна има спешна нужда от нашата помощ!
Автор: Пламена Николова 09:46 / 17.01.2022Коментари (0)7515
©
Калина, момиченце само на 7 години, е изправено пред огромно предизвикателство да се справи с тежка болест, научи Varna24.bg.

Детето и семейството му имат нужда от нашата помощ, нека всички се обединим и помогнем, призовават техни приятели.  

Ето и историята на малката Калина, споделена за медията ни:

"Кали е само на 7 годинки, от Варна. Родена е на 05.08.2014 г., голямо бебе, дълго кърмено. Родителите са се постарали да създадат в нея добра и здравословна хранителна култура. Рано е проходила, рано проговорила и като цяло е едно много енергично и любознателно дете. Има си най-добра приятелка на име Ирен, с която са на една и съща възраст, първокласнички са в училище "Никола Вапцаров" във Варна и много, много се обичат.

Кали има по-малко братче - Явор, на което се стреми да дава добър пример, като е много изпълнителна и отговорна. Тя мечтае да стане зъболекар, има силен характер и е много смела .

Но, животът ѝ, както и животът на цялото ѝ семейство, изведнъж се преобръща.

На 11.12.2021г. Кали започва да вдига температура. Не много висока, но в продължение на дни. Отначало температурата се покачва само в следобедните часове, но след около две седмици тя започва да става все по-висока, достигаща до 39,5 /39,7 °.

През това време, три пъти са правени изследвания на кръв и урина, но резултатите са били нормални. Назначени са били два курса с антибиотик, но не е имало никаква промяна.

На 26.12.2021г.Кали и мама Вили постъпват в болница ,,Майчин дом" - Варна, за да се търси причината за вече високата температура и за изчезналия апетит.

Три дни по-късно, на ехографски преглед при нефролог ,е видяна туморна формация на десния яйчник.

Приемат Кали в университетска болница ,,Света Марина", където  е направен ядрено магнитен резонанс на малък таз и е потвърдено наличието на голям тумор - 9 на 7 см. Последващ ПЕТ скенер, установява и наличието на метастази в костната система на детето, като най-засегнати са 6- ти и 7-ми прешлен на гръбначния стълб.

От този ден целият свят на Кали и на нейните родители се преобръща. Детето започва да се оплаква и от болка в корема и гърдите, която бива овладяна единствено с морфин.

Семейството знае,че няма време за губене и взема интуитивното решение,да потърси лечение за детето си в Турция, болница Анадолу.

Вечерта на 04.01.2022г., Кали е отведена в Турция с линейка, където веднага е прегледана от детски хирург. Той казва, че веднага трябва да бъде премахнат големият тумор от малкия таз. Направена е операция, при която са отстранени туморът, десния яйчник и апендиксът. Хистологичният резултат показва, че туморът е смесен доброкачествен тератом и злокачествен тератом в едно.

Кали бързо започва да се възстановява след операцията, но започват силни болки в краката и все така поддържа висока температура.

Отново е направен ядрено магнитен резонанс, на 7-мия ден след операцията и той показва наличието на тумор в 3 прешлена - 6,7 и 8, който притиска гръбначния мозък и нарушава инервацията към крайниците, поради което Кали започва да губи и движенията на крачетата си. По спешност е направена втора операция, при която лекарите казват, че е отстранен туморът от прешлените, но очакват, че той ще е друг вид, а не като на яйчника. Хистологията още не е излязла, но вече е изготвен първоначален план за действие оттук нататък.

Ще бъдат направени 4 курса химиотерапия, като всеки от тях ще е с продължителност 5 дни престой в болницата. На всеки два курса ще се прави контролен ПЕТ -скенер и изследвания,за да се преценява как действа лечението.

Първоначалната оферта за това лечение е на стойност близо 26 000 € , с които за съжаление семейството не разполага. А лечението трябва да започне веднага ,за да бъде овладяно и спряно развитието на болестта .

Нека всички заедно да помогнем на Калина, да излезе от тази борба победител, да ѝ върнем усмивката и да ѝ покажем,че не е сама в това изпитание", гласи съобщението, изпратено до медията ни.

Ето как може да помогнем:

Да преведете сума по дарителската сметка на детето:

IBAN : BG87BUIN95611100694318

BIG: BUINBGSF

Титуляр: Калина Боянова Димова -Варна

Да преведете сума по Пейпал:

https://paypal.me/Kalina0508?country.x=BG&locale.x=bg_BG

Да участвате в групата базар,като си закупите вещ в полза на Кали

Чрез платформата  Gofundme

https://www.gofundme.com/f/help-kalina-live?member=16482833









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: