Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Малката Рали от Варна се нуждае от нашата подкрепа, за да проходи
Автор: Пламена Николова 08:50 / 25.02.2020Коментари (0)10932
© Фейсбук
Семейството на малката Рали от Варна се нуждае от нашата подкрепа, за да получи момиченцето право на безплатна рехабилитация и шанс да проходи самостоятелно, научи Varna24.bg.

Ето и призивът на родителите:

"Гласуването вече започна и Ви молим да помогнете на Раличка да спечели безплатна рехабилитация в един от най-добрите рехабилитационни центрове в Европа - Адели, като гласувате напълно безплатно за нея на този линк: https://15.adelicenter.eu/ contest-photo/274/

Гласувайте и споделяйте линкът в групи, с приятели, с роднини, дори извън фейсбук, за да може Рали да спечели безплатна рехабилитация. 

Не забравяйте, че може да се гласува на всеки 24 часа до 04.03.

Процедурата за гласуване е лесна:

Отваря се линкът на Рали;

Кликва се върху сърцето;

Решава се елементарна математическа задача (това е защитата срещи роботизирано гласуване) и това е.

Отнема по-малко от минута, а означава много за нас!

Благодаря Ви за подкрепата!"

Ето и историята на Рали, споделена от нейните родители:

"Нашата прекрасна дъщеричка Рали се роди нормално и всичко беше наред до около шестия ѝ месец. До този момент тя се развиваше като всяко друго дете и всеки ден ни изненадваше с нещо ново - с най-прекрасните усмивки, гукане и различни нови игри. Постепенно Рали започна да се променя. В рамките на няколко месеца тя загуби силите си, контрола на главичката, спря да се обръща, изчезна хубавата ѝ усмивка, спря да гука и плаче, вече не се интересуваше от играчките си и от заобикалящите я любими хора.

След прегледи при множество лекари, през месец май, при престоят ни в детската болница в София, се установи, че Рали има дефицит на витамин Б12. Всички симптоми, които Рали имаше съвпадаха. Веднага започнахме терапия с големи дози Б12. Имаше моментален ефект, но не всички симптоми изчезнаха. Това породи съмнения, че може би има и още нещо. Продължихме изследванията с ядрено-магнитен резонанс, който даде основание на лекарите да се съмняват за митохондриално заболяване. Неподходящата упойка за ЯМР, допълнително влоши състоянието ѝ като отключи епилептични пристъпи. Тогава отново постъпихме в детската болница в София и там успяхме да овладеем пристъпите. Междувременно пуснахме пълно екзомно секвениране. Резулатът за наше съжаление не е добър. Рали е наследила мутация на митохондриалната ДНК-а. Тя страда от изключително рядко заболяване - Синдром на Лий. С прости думи - митохондриите в клетките не могат да произвеждат достатъчно енергия, за да ги захранват и клетките умират.

Сега Рали приема две лекарства, благодарение на които няма пристъпи. Също така, за да се забави прогреса на болестта, ежедневно я подпомагаме с множество витамини и антиоксиданти. Този богат “коктейл" за нея е жизненоважен като въздуха, и ѝ помага да усвоява нови неща, макар и много бавно. Така ние се научихме да се радваме на много малки неща, които хората обикновено приемат за даденост.

Тази болест е много тежка и все още нелечима, но ние правим всичко възможно да подобрим състоянието на Рали, за да има тя по-добър живот. Трудно е, и затова имаме нужда от вашата подкрепа!"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: