Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Малките фолклорни славейчета на Варна с голям "букет" от отличия
Автор: Пламена Николова 09:36 / 30.07.2020Коментари (0)2877
За поредни отличия за талантите на Варна във фолклорното изкуство съобщават за Varna24.bg благодарни родители на възпитаниците на музикалния педагог Павлинка Тодорова. 

"Едва ли има хора тачещи фолклорното изкуство във Варна, които като чуят малките ангелогласни славейчета на града ни да не ги свържат с един от най-ерудираните вокални педагози, създали в годините много таланти, а именно госпожа Павлинка Тодорова, майка на гласовитата народна певица и перкусионист Елица Тодорова.

В годините тя доказа професионализма си, изграждайки професионални певци и певици във фолклора на България. С търпение и любов Павлинка Тодорова закърмя с народна песен стотици деца от Варна и региона, като част от тях поема от много ранна детска възраст.

Пример за нейният труд са много малки госпожици и господа, който тя обучава още от 3 годишна възраст. За успехите и наградите им може да се говори и пише много, но днес ще Ви запознаем с едни от последните отличия на децата от НУИ "Добри Христов" - Варна и Школа по народно пеене "Фолклора магия", чийто преподавател е Павлинка Тодорова.

В условия на извънредно положение в страната ни тя не спира да работи онлайн със свойте славейчета. За целият й труд и този на децата й говорят и поредицата от получени дипломи, грамоти, плакети, статуетки и медали през последните две седмици.

Част от нейните деца, както често тя самата ги нарича, се явиха през изминалите три месеца в онлайн фолклорни конкурси. Не минава конкурс, в който поне един от нейните таланти да не завоюва призово място.

В Онлайн фолклорен конкурс "Българин" - дете от Школа "Фолклорна магия" е наградено с почетното 3-то място.

В Национален фолклорен фестивал "Цветна плетеница" получените награди са - едно 2-ро място и три 3-ти места.

В Международен дистанционен конкурс "Нови гласове, песни и изкуства" - София, две 1-ви GRAND награди, четири 1-ви места, две 2-ри и една 3-та награда.

На Национален фолклорен конкурс "Орфеево изворче", ученички от НУИ "Добри Христов" - Варна получават 1-ва награда, Едногодишна стипендия на Министерството на културата и поощрителна награда. Също в този конкурс дете от школата на госпожа Павлинка Тодорова взема златен медал.

В талантиадата на актрисата Илиана Балийска, през изминалата седмица, отново талант от ШНП"Фолклора магия" става "Мини Мис - Варна.

На 22 юли децата завоюват 11 специални, едно 2-ро място и една специална награда на Сдружение за фолклор "Цветница" - град Попово в Онлайн конкурс за Северняшка и Добруджанска песен ,,Пендара“.

Две от децата получават покана за участие в телевизионно предаване на Галя Асенова "От българско, по българско".

Там отличие взема и госпожа Тодорова - Специална награда за изявен преподавател по народно пеене.

Едно от най-вълнуващите предизвикателства за част от децата е поканата им в предстоящия нов албум "Велико", на дъщерята на Павлинка Тодорова, Елица Тодорова, който съвсем скоро ще зарадва почитателите на фолклора.

През месец юни по покана на Район "Аспарухово" Елица Тодорова изнесе завладяващ публиката и гостите на парк "Аспарухово" концерт, заедно с участниците в албума "Велико".

От сърце благодарим на госпожа Тодорова за нестихващите й любов, харизма и професионализъм! И като подарък за наближаващия й рожден ден ще пожелаем:

Госпожо Тодорова,

Бъдете жива, здрава, щастлива, благословена, сбъдната и споделена в личен и професионален план! Не спирайте да дарявате Варна с таланти!", се посочва в писмо, изпратено до медията ни от Наталия Димитрова - Лазарова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: