Малките фолклорни славейчета на Варна с голям "букет" от отличия

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:36 / 30.07.2020
2904
За поредни отличия за талантите на Варна във фолклорното изкуство съобщават за Varna24.bg благодарни родители на възпитаниците на музикалния педагог Павлинка Тодорова. 

"Едва ли има хора тачещи фолклорното изкуство във Варна, които като чуят малките ангелогласни славейчета на града ни да не ги свържат с един от най-ерудираните вокални педагози, създали в годините много таланти, а именно госпожа Павлинка Тодорова, майка на гласовитата народна певица и перкусионист Елица Тодорова.

В годините тя доказа професионализма си, изграждайки професионални певци и певици във фолклора на България. С търпение и любов Павлинка Тодорова закърмя с народна песен стотици деца от Варна и региона, като част от тях поема от много ранна детска възраст.

Пример за нейният труд са много малки госпожици и господа, който тя обучава още от 3 годишна възраст. За успехите и наградите им може да се говори и пише много, но днес ще Ви запознаем с едни от последните отличия на децата от НУИ "Добри Христов" - Варна и Школа по народно пеене "Фолклора магия", чийто преподавател е Павлинка Тодорова.

В условия на извънредно положение в страната ни тя не спира да работи онлайн със свойте славейчета. За целият й труд и този на децата й говорят и поредицата от получени дипломи, грамоти, плакети, статуетки и медали през последните две седмици.

Част от нейните деца, както често тя самата ги нарича, се явиха през изминалите три месеца в онлайн фолклорни конкурси. Не минава конкурс, в който поне един от нейните таланти да не завоюва призово място.

В Онлайн фолклорен конкурс "Българин" - дете от Школа "Фолклорна магия" е наградено с почетното 3-то място.

В Национален фолклорен фестивал "Цветна плетеница" получените награди са - едно 2-ро място и три 3-ти места.

В Международен дистанционен конкурс "Нови гласове, песни и изкуства" - София, две 1-ви GRAND награди, четири 1-ви места, две 2-ри и една 3-та награда.

На Национален фолклорен конкурс "Орфеево изворче", ученички от НУИ "Добри Христов" - Варна получават 1-ва награда, Едногодишна стипендия на Министерството на културата и поощрителна награда. Също в този конкурс дете от школата на госпожа Павлинка Тодорова взема златен медал.

В талантиадата на актрисата Илиана Балийска, през изминалата седмица, отново талант от ШНП"Фолклора магия" става "Мини Мис - Варна.

На 22 юли децата завоюват 11 специални, едно 2-ро място и една специална награда на Сдружение за фолклор "Цветница" - град Попово в Онлайн конкурс за Северняшка и Добруджанска песен ,,Пендара“.

Две от децата получават покана за участие в телевизионно предаване на Галя Асенова "От българско, по българско".

Там отличие взема и госпожа Тодорова - Специална награда за изявен преподавател по народно пеене.

Едно от най-вълнуващите предизвикателства за част от децата е поканата им в предстоящия нов албум "Велико", на дъщерята на Павлинка Тодорова, Елица Тодорова, който съвсем скоро ще зарадва почитателите на фолклора.

През месец юни по покана на Район "Аспарухово" Елица Тодорова изнесе завладяващ публиката и гостите на парк "Аспарухово" концерт, заедно с участниците в албума "Велико".

От сърце благодарим на госпожа Тодорова за нестихващите й любов, харизма и професионализъм! И като подарък за наближаващия й рожден ден ще пожелаем:

Госпожо Тодорова,

Бъдете жива, здрава, щастлива, благословена, сбъдната и споделена в личен и професионален план! Не спирайте да дарявате Варна с таланти!", се посочва в писмо, изпратено до медията ни от Наталия Димитрова - Лазарова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).