Малко родители се интересуват от почасова и съботно-неделна грижа в детските градини на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:54 / 04.07.2018
2115
Всички родители във Варна могат да се възползват от почасова, съботно-неделна или сезонна грижа, предлагани в детските градини, но интересът е много слаб.

Това коментира за "Фокус“ директорът на Дирекция "Образование и младежки дейности“ в градската управа Лилия Христова. По думите й, за услугите, които бяха обявени през миналата година, има само единични запитвания. Те обикновено идват от специалисти в областта на медицината, които временно ще бъдат във Варна през лятото и в тази връзка са поискали за месец-два да ползват услугата.

"Що се отнася до работата на градините през летния период, важно е родителите да знаят, че никой не може да ги принуди да не си водят децата. Няма такова нареждане да си взимат децата по един месец“, уточни Лилия Христова. Тя бе категорична, че препоръката е навсякъде да се сформират сборни групи, които да функционират нормално като се подсигури необходимият персонал.

Ресорният директор припомни, че през месеците юли и август предстоят ремонти на три детски градини по Оперативна програма "Региони в растеж“. Това са "Светулка“, "Първи юни“ и "Ян Бибиян“. В Детска градина "Звездица“ също ще има ремонтни дейности и тя ще бъде затворена временно. "Всички ремонти обаче ще бъдат направени така, че децата ще могат да посещават детската градина и през летния период. Искам да подчертая, че Варна е туристически град, много хора работят сезонно, не можем да си позволим да има затваряне на детски градини през лятото“, каза още Лилия Христова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).