Малкото кресливо орле Александрия трябва да се завърне в България през април

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:27 / 24.03.2022
888
Малкото кресливо орле, което получи името Александрия, трябва да се завърне в България през април. Смелата пътешественичка обаче продължава да ни изненадва, като от данните от предавателя и се вижда, че тя в момента "разглежда“ четвърта африканска страна. От есента до сега Александрия е прелетяла над Зимбабве, Ботсвана и Намибия,  а в момента се намира в Южна Африка, в близост до административната столица Претория. Останалите български орлета, които имат предаватели, зимуват в делтата на река Окаванго, но Александрия изпълни заръките на кръстниците си и продължава да завладя съседни страни, като великият си съименник Александър Македонски. Експерти от БДЗП и СИДП с нетърпение очакват завръщането на ценната птичка, като се надяват тя да остане да гнезди в България.

Малкото орле се появи на бял свят през миналата година, в гнездо в близост до село Александрия, община Крушари. Още преди да се научи да лети пернатото се сдоби с предавател, който му беше поставен от експерти от Българското дружество за защита на птиците. Благодарение на проекта "Земите и горите на орела“ всеки може да види къде се намира малката пътешественичка и да проследи пътя и: https://eagleforests.org/.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).