Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Маратон на четящите хора стартира във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:59 / 21.04.2017Коментари (0)1200
© БНР
Юбилеен Маратон на четящите хора се провежда във Варна в дните до 24 април. Това каза на пресконференция Емилия Милкова, директор на Регионална библиотека "Пенчо Славейков" във Варна, предаде "Фокус". 

Инициативата на библиотеката по повод Международния ден на книгата и авторското право - 23 април, се организира за 15 година и ще бъде открита официално в 8.30 часа на 21 април. 

В рамките на Маратона на четенето са предвидени над 70 сцени за четене във Варна и областта, като инициативите в областта продължават до 28 април. 

Предвидени са срещи с писатели, художници, поети и преводачи, кинолектория, детски клубове, изложби, както и традиционната Нощ в библиотеката. 

Сред гостите на различните събития ще бъдат ученици от Хуманитарната гимназия, СУ "Найден Геров", СУИ "Добри Христов", ОУ "Константин Арабаджиев", Варненската търговска гимназия, СУЕО "А. С. Пушкин", СУ "Климент Охридски", ЧОУ "Мечтатели", СУ "Черноризец Храбър", ОУ "Н. Вапцаров", ГПЧЕ "Йоан Екзарх", IV Езикова гимназия, Математическата гимназия, ОУ "Стоян Михайловски", СУ "Любен Каравелов", СУ "Гео Милев", ОУ "Г. С. Раковски" и деца от детски заведения в града. Учениците от ОУ "Цар Симеон I" ще разказват за любими свои герои от творчеството на Ангел Каралийчев.

Емилия Милкова подчерта, че библиотеката подготвя и специално издание по повод 15-годишнината от стартирането на първия Маратон на четенето през 2003 година. 

"Голямата изненада за нашите приятели ще бъде малка книжка, която сме направили и ще представим при откриването на Маратона. Акцентите са различни, ние сме се спрели на автор, който е бил най-много четен или е бил гост на инициативите през годините с посланието, което е оставил - за книгите, за четенето и за Варна", посочи Емилия Милкова.

Тя припомни, че последователи на инициативата са библиотеките в цялата страна, като е превърната в национална кампания. "Миналата година имахме участия на кораби с български моряци, които четоха с различни приятели. Имали сме четене в Америка с наши партньори от Колорадо. Идеята намира много поддръжници", отбеляза Емилия Милкова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: