Маратон на настолните игри организират във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:25 / 02.05.2017
1590
"Младежки информационно-консултантски център - Варна" (МИКЦ Варна) и "Социалната чайна" с подкрепата на "Министерство за младежта и спорта" и "Център за развитие на човешките ресурси" организират маратон на настолните игри. 

В рамките на три вечери от 3-ти до 5-ти май 2017 г. от 18:00 ч. до 21:30 ч. всеки желаещ ще може да играе настолни игри и чрез тях да развие умения за стратегическо планиране, комбинативност и работа в екип. На разположение ще бъдат игри като Катан, Cards Against Humanity, Финансови потоци, DixIt, както и класическите табла, шах и др.. 

Всяка вечер събитията ще бъдат фасилитирани от хора с опит в общностното развитие и консултанти от младежкия център. Вечерите са насочени към фокусиране на общественото внимание в седмицата на младежта и развиваенето на меки умения в младите хора, чрез настолни игри. Целева група са младежи на възраст между 14 и 29 години. В края на всяка вечер е предвидена кратка дискусия с най-важните научени уроци от игрите и как да бъде приложено наученото в реалността извън настолните игри. Събитието е безплатно и ще се проведе в "Социалната чайна", която се намира в гр. Варна на ул. "Преслав" №53. 
 
В рамките на инициативата всички желаещи ще могат да използват услугите на консултантите на МИКЦ Варна - психолог, социален работник, консултант "Доброволчество", консултант "Личностно и кариерно развитие" и др.

В периода 1 - 7 май 2017 г. Европейската комисия организира осмото издание на Европейската седмица на младежта (ЕСМ). В България ЕСМ е координирана от Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) и се реализира съвместно с Министерство на младежта и спорта.

Целите на ЕСМ са:да се даде възможност за осъществяване на диалог по въпроси, свързани с бъдещата младежка политика на ЕС;да се насърчат младежите да участват в проекти за мобилност по Програма "Еразъм+" и по новата инициатива на Европейския съюз - Европейски корпус за солидарност.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).