Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Марешки атакува парламентарните избори с нова политическа формация, не иска БСП на власт
Автор: Пламена Николова 12:58 / 09.11.2016Коментари (4)5287
© Varna24.bg
Бизнесмен Веселин Марешки, който спечели във Варна президентските избори, обяви днес, че ще участва в предстоящите парламентарни избори с нова политическа формация, предаде репортер на Varna24.bg

Все още партията няма име, очакват се идеи и предложения от съмишленици и симпатизанти относно наименованието й.

По време на пресконференция Марешки обяви, че около 200 000 българи, които искали да гласуват за него, са били пренасочени към Румен Радев чрез манипулация.

"Ако това не се беше случило щеше да се получи реална картина около 21% за Цецка Цачева, 18 % за мен и 18 % за Радев на второ място. И сега трябваше аз да съм на балотаж и да се случва това, което се случва в Щатите. Въпреки всичко аз се чувствам морален победител тук във Варна. Искам лично да благодаря на варненци, затова събота и неделя ще бъда на разположение от 8 часа сутринта до 20 часа вечерта на входа на Морската градина, където лично ще се срещна с моите съграждани, за да поговорим и изкажа благодарност.

За съжаление нашите избори бяха два дни преди тези в САЩ, защото аз съм сигурен, че това, което се случи там щеше да събуди и останалата част от българския народ.

Много години трябваше да минат, за да може хората в собствения ми град да разберат, че аз не съм това, което пропагандират тези, които ги ограбват и с черен пиар ми показват друго лице. Това ме кара да тръгна из цялата страна и да се срещна лично с хората, за да ме опознаят кой съм аз, какъв съм, да се уверят хората че съм искрен, честен и почтен. 

Хиляди ми се обаждат след изборите искат да участват в тази нова формация. Амбициран съм да създадем нещо наистина голямо, за да изчистим корумпираната политическа класа", коментира Марешки. 

Относно новата политическа структура, която смята да създаде Марешки заяви:

"Обаждат ми се изключително интересни хора с капацитет в различни области и това буквално всеки ден променя ситуацията. Аз тръгнах като национално освободително движение за освобождаване от корупцията, картелите и т.н. Вълната в момента е толкова голяма, че на практика това ще е само малка част от голямата формация. Ние започваме да градим ясна програма, каквато досега не сме видели от нито една партия. Тя трябва да стигне до всеки българин. Прагматизма трябва да е на първо място. Трябва за една година да извършим промени, които ще позволят на България да тръгне по правилния път, защото сега вървим по обратния път. Не съм единствен, който знае кой е правилния път, но досега за всички е било по-лесно да вървят по течението. ", коментира Веселин Марешки.

Запитан дали вота за него не е всъщност протестен вот срещу партиите той каза:

"Не беше протестен вот срещу партиите, а срещу начина на употреба на партиите. Аз нямам желание да правя партия, но не можем да участваме в изборите ако нямаме такава. Би трябвало да могат да участват граждански сдружения и да могат гражданите реално да имат достъп до властта. Знам, че не съм най-умния и обичам да се обграждам с по-умни от мен, които да вършат работата, професионалисти, почтени хора, на които ще дадем свобода да вършат работата. Около 4000 човека работя в нашите фирми, аз обирам славата, но то е защото съм създал екип от добри професионалисти. В другите формации, който се добере до властта се опитва да се обгради от сивота и безхаберие, за да може да блести на тази основа".

Относно насоката на новата политическа партия Марешки уточни:

"По начин на мислене аз съм десен човек, по социално ориентиран бизнес може би съм най-социалния човек в държавата. Не бих се делил на ляво и дясно. В двата вида среди има добри професионалисти. Затова ще бъдем либерална, свободна формация от почтени хора. Обаждат ми се качествени хора, които знаят решенията на проблемите в различни области. Аз съм от 91 г. на пазара в сферата на лекарствата и единствения оцелял за толкова години. До момента нито един министър не ме е попитал как се развива лекарствоснабдяването в България. И сега на тези избори най-голямата измама, която беше извършена е това, че кръгът Пеевски, Вальо Златев и Румен Овчаров ни пробутаха една празна, куха, но лъскава опаковка. Някой може ли да ме обогати с нещо, което знае за ген. Румен Радев? Аз най-остро реагирах срещу това, че дори и магаре да ни дадат за президент трябва да го изберем. Чрез този човек се опитват да върнат кръга Пеевски, ДПС и БСП на власт. Аз мисля, че българите имат глави на раменете си и могат да си припомнят какво се е случвало по времето на БСП и ДПС и аз не искам те отново да се връщат на власт. Това е посланието към всички свободни хора и към тези, които са подкрепили на първи тур двойката Радев-Йотова като представители на картела в горивата и кръга Пеевски. Дори и тези, които са били заблудени хубаво да се замислят и да преценят кого избират. Нямаме избор всъщност. В САЩ като една стара демокрация успяха да надскочат тази пропаганда, че един богат човек не може да бъде президент. За съжаление в България трябва да минат още 5 години, но нека всички да се замислят дали тези 5 години няма да ни излязат доста тежки. Защото това е картела на бруталната корупция, която се опитва да се скрие зад един неизвестен човек", коментира още Веселин Марешки.




Още по темата: общо новини по темата: 233
29.07.2017 »
18.02.2017 »
25.01.2017 »
23.01.2017 »
19.01.2017 »
19.01.2017 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Reneta Cwetkova 1
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: