Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Марешки изчаква с кандидатурата си за кметския пост
Автор: Екип Varna24.bg 12:11 / 20.06.2011Коментари (0)1679
©
Бизнесменът и общински съветник Веселин Марешки все още не е решил дали ще се кандидатира за кмет на Варна. Той разкри, че решението му ще зависи от останалите кандидатури. Ако настоящият кмет Кирил Йорданов не е сред претендентите и не се появят нови играчи, различни от сега спряганите, Веселин Марешки със сигурност ще се прицели в кметския пост.

По думите на Марешки повече от половината варненци искат промяна. Те обаче няма да я видят нито в лицето на Иван Портних и Данаил Папазов от ГЕРБ, нито на Неделчо Михайлов от "Нашият град". "Няма да допусна някакви супернеизвестни хора да се качат на гребена на вълната и да дерибействат следващите 4 години на гърба на варненци", категоричен е варненският бизнесмен.

Той е на мнение, че ако участва в изборите, ще бъде на първо или второ място, тъй като от миналите избори, когато остана след Кирил Йорданов, популярността му се е увеличила. Негово проучване, направено преди два месеца, сочи, че за сегашния кмет, ако той се яви на изборите, биха гласували 22% от варненци, а за Марешки - 18%. Много след двамата се нарежда областният лидер на ГЕРБ и депутат Павел Димитров с 8% подкрепа. Според бизнесмена управляващите биха имали успех единствено ако Димитров е сред претендентите за кметското кресло. Веселин Марешки обаче не разкри името на агенцията, направила въпросното проучване.

Марешки обяви също, че със сигурност ще участва с листа за общински съветници в местните избори. Все още не е уточнено коя партия ще го подкрепи, но не е изключено зад него отново да застане лидерът на РЗС Яне Янев въпреки разрива между двамата преди 2 години. "Хората не гледат партията, а името ми. Политическата сила в случая няма никакво значение", допълни бизнесменът.

По казуса с Логопедичната детска градина, около който неотдавна се разрази голям скандал, Марешки каза, че иска мястото да бъде отворено за всички варненчета, а "не 16 дка да се използват от 16 деца на заможни варненци". Той твърди, че в ръцете са му попаднали документи за застрояване на терена с немалко жилищни сгради. "Ние сме твърдо против този абсурд и затова настояваме там да изникне спортен комплекс, който да се ползва от всички", изтъкна Марешки.

По повод твърденията на бизнесмена Красимир Узунов, че за да подкрепят сделката за Логопедичната градина, на варненските общински съветници са били раздавани по 5 000 лева, Марешки каза, че ще "му е интересно кой е взимал подкуп, за да гласува". "Аз пари не вземам, но се носят слухове, че в Общинския съвет се взимат подкупи", посочи общинският съветник.

За работата на Общинския съвет Веселин Марешки продължава да е на мнение, че е "най-голямата пародия в България". Той дори смята, че действията на варненските политици от ГЕРБ са продиктувани най-вече от интереса на приближени до партията фирми.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 390
18.12.2011 »
09.12.2011 »
05.12.2011 »
29.11.2011 »
25.11.2011 »
22.11.2011 »
предишна страница [ 1/65 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: