Мариан влезе в "Гранд Мол" и се облече без да си плати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:01 / 18.03.2019
6970
39-годишният Мариан Я. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за кражба на дрехи в условията на повторност от варненски търговски център. Кражбата на дрехи от мола била извършена в изпитателния срок на предходно осъждане на мъжа за друга кражба.

На 10 януари тази година подсъдимият отишъл в магазина на известна търговска марка в Гранд Мол във Варна с намерението да се облече без да плаща. С две якета и три мъжки пуловера Мариан влязъл в пробната уж да ги премери.

В магазина от известно време ставали кражби и служителите там били предупредени да  бъдат наблюдателни спрямо клиенти със съмнително поведение. Точно като съмнително било преценено от служител в магазина и поведението на  подсъдимия 39-годишен мъж, който подал сигнал към полицейски служители.

Мариан се забавил в пробната. Оттам излязъл видимо по-облечен, отколкото бил, преди да влезе в магазина. Мъжът напуснал касовата зона и излязъл от магазина. Полицейски служители го спрели за проверка. Мариан бил отведен в помещение, където органите на реда установили, че под дънковото яке подсъдимият е облякъл друго мъжко яке, а около кръста му бил увит пуловер. В пробната били намерени алармата и етикета на откраднатото яке и пуловера, оставени в друго яке.

Подсъдимият Мариан е осъждан многократно за кражби, които са единственият му източник на доходи. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).