Мартенички с кауза – кампания 2021 на Карин дом

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:07 / 18.02.2021
1308
Карин дом отново отправя покана към всички, които искат да отбележат 1-ви март, пожелавайки здраве, да подарят мартенички с кауза на  Карин дом. Мартеничките могат да се поръчат с доставка в цялата страна от Семейния онлайн магазин на организацията: https://magazin.karindom.org/, както и от платформата на социалните предприятия ДарПазар: https://www.darpazar.bg/bg, а компаниите, които планират да зарадват своите партньори, клиенти или служители с традиционна ръчно изработена мартеничка, могат да разгледат и поръчат от

Каталог с мартенички 2021 за компании: https://karindom.org/martenichki_karindom_2021/.

Все още можете да се включите в кампанията и да изберете своя подарък за Баба Марта и 8-ми март като по този начин ще подкрепите усилията на Карин дом да развива услугите си за деца със специални потребности и техните семейства. Постъпленията от Мартеничковата кампанията ще подпомогнат Карин дом да закупи специализирано оборудване за работа с деца със специални потребности за своя нов терапевтичен център, чието строителството започва още през пролетта.

Новата сграда цели да създаде среда за ранно детско развитие, за обмен на знания и споделено пространство за семейства, доброволци и специалисти. Тя ще предложи повече и по-комплексни услуги за деца и семейства от цялата страна, които да подпомогнат тяхното ежедневие и приобщаването на децата в детски градини и училища.  Сградата ще съчетава разнообразни функции– физиотерапия и хидротерапия, център за ранна интервенция, Монтесори център, стаи за диагностика, индивидуална и групова терапия, мултисензорна и сензорно-моторна зала, медицински център, обучителни зали и административна част, детски площадки и зелени площи.

За новия терапевтичен и обучителен център на Карин дом можете да направите дарение освен на страницата на организацията и чрез еднократни SMS и абонаменти с текст на латиница DMS KARIN DOM на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1) на цена 1 лв.

През 2019 г. Карин дом стартира своята дългогодишна мечта – проект за строителство на нова сграда и обяви официално отварянето на международен архитектурен конкурс за нейния идеен проект. В началото на месец март 2020г., международно жури обяви победителя в конкурса – UNAS Studio -  Биляна Асенова (България) и Саша Чабати (Италия) - екип, които е базиран и работи в Берлин и който спечели  сърцата на журито и екипа на Карин дом с прецизни решения, компактно вътрешно пространство и максимално запазени зелени площи сред 174 проекта от цял свят.

Планираното строителство на новата сграда на Карин дом е възможно благодарение на Община Варна, която предостави парцела и на датските Фондации Велукс, които финансират строителството. Парцелът е с площ 2450м2, разположен в разширената централна част на Варна в непосредствена близост до идеалния център на града – между улиците “Дойран" и “Кирил Шиваров".

Повече информация за Карин дом: www.karindom.org.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).