Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мартин Андонов, ГЕРБ: Варна се утвърждава като привлекателен град за бизнес
Автор: Екип Varna24.bg 14:48 / 24.10.2019Коментари (1)5701
©
Нарастващият интерес на чуждестранни компании към Варна е знак, че инвестиционният климат се подобрява, че градът ни предлага привлекателна и предвидима бизнес среда. Това коментира предприемачът Мартин Андонов – кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ и доскорошен член на местния парламент.

"Пример за финансова стабилност е самата община, която много успешно управлява своя бюджет. Ако през 2015 г., в началото на мандата, макрорамката беше 258 700 000 лв., тази година Варна вече управлява близо половин милиард. И това става факт без повишаване на местните данъци, без просрочени задължения, благодарение на успешно защитени европейски проекти, подкрепата от правителството и на активния бизнес в града“, изтъкна Андонов.

Той постави акцент и върху устойчивия ръст на собствените общински приходи. "За мандата те нараснаха с близо 75%, като увеличение бележат и данъчните, и неданъчните постъпления“, уточни кандидатът за общински съветник. Благодарение на финансовата стабилност, постигната от администрацията на кмета Иван Портних, кредитният рейтинг на Варна през последните години непрекъснато се повишава, като през 2019 той е BBB със стабилна перспектива и е приравнен с този на държавата. "Този факт може да не е от значение за обикновения човек, но за бизнеса означава спокойна и сигурна инвестиционна среда", коментира Андонов.

По думите му ясен показател за променящата се икономическа среда е нивото на безработица, което във Варна падна под рекордните 2%. "Толкова ниско равнище не е имало от началото на прехода. Важно е, че намаляването на безработицата е трайна тенденция“, каза още кандидатът за общински съветник.

По думите му във Варна се наблюдава постепенно преструктуриране на икономиката към сектори с по-висока добавена стойност. Все повече компании избират града ни за развитие на бизнеса си в сферата на IT услугите и аутсорсинга. "Само през последната година свои офиси откриха компании като KBC Group, CocaCola,  Scalefocus, осигурявайки стотици работни места. Някои от тях вече обявиха, че догодина планират увеличение на персонала“, посочи кандидатът за общински съветник. Според него чуждите компании в града не само внасят нов стил на работа, нови идеи и младежка енергия, те променят качеството на живот. "Аутсорсинг индустрията и IT секторът са най-високо платените у нас, съответно осигуряват по-висок жизнен стандарт“, добави Андонов.

Той заяви още, че Варна ще затвърди имиджа си на добро място за инвестиции и с изграждането на индустриална зона край Аксаково. "Зоната, залегнала в приоритетите на Иван Портних, има голям потенциал за развитие предвид стратегическото й местоположение и квалифицираните кадри, с които морската столица разполага. Тя със сигурност ще даде допълнителен тласък в местната икономика“, категоричен е предприемачът. Според него градът ни се отвори за бизнеса и се утвърждава като туристическа дестинация на 4 сезона, включително и чрез новите полети на авиокомпаниите.

Андонов е на мнение, че общината e добър партньор на бизнеса. "Община Варна в момента предлага около 20 електронни услуги, включително за подаване на документи за категоризация на туристическите обекти и начисляване на туристическия данък. Сред тях е и електронният регистър за разрешенията за таксиметров превоз“, поясни Андонов, кандидат от листата на ГЕРБ за общински съветници, която е с номер 43 в бюлетината.



Още по темата: общо новини по темата: 245
17.12.2019 »
16.12.2019 »
10.12.2019 »
04.12.2019 »
04.12.2019 »
30.11.2019 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.10.2019 г.
0
 
 
Какъв бизнесмен си ве общински съветник....?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: