Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мащабен ремонт ще бъде извършен на ДКЦ "Чайка“ във Варна
Автор: Пламена Николова 16:03 / 16.12.2020Коментари (0)1245
©
Мащабен ремонт ще бъде извършен на ДКЦ "Чайка“ във Варна. Това стана ясно на днешното онлайн заседание на местния парламент, на което съветниците дадоха съгласието си лечебното заведение да изтегли кредит по инициативата JESSICA. Средствата в размер до 1,86 млн. лева ще бъдат вложени в ремонт, реконструкция и прилагане на мерки за подобряване на енергийната ефективност, както и в закупуване на медицинско оборудване.

Кредитът ще бъде обезпечен с ипотека върху две сгради – на основната сграда за ДКЦ "Чайка“  и на сградата на сектор "Рентгенова диагностика". Срокът за усвояването му е до 24 месеца.

Общинският съвет одобри също отпускането на над 350 000 лв. от местната хазна за покриване на част от задълженията на Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. Бившият Тубдиспансер ще получи средствата като целева субсидия за изплащане на заплати.

Съветниците дадоха също съгласието си Община Варна да кандидатства за европейско финансиране за облагородяване и подобряване на достъпа до рибарско селище "Карантината“ и за изграждане на морски информационен център. Администрацията подготвя проект по процедура "Подобряване на достъпа до рибарска инфраструктура и увеличаване на синия потенциал“ по Програма за морско дело и рибарство 2014 –2020 г.

Рибарско селище “Карантината" се намира в непосредствена близост до новопостроеното пристанище в едноименната местност. Реализацията на дейностите, заложени в проектно предложение, ще надгради и допълни работите, изпълнени по европейския проект "Модернизация и реконструкция на рибарско пристанище "Карантината“. Предвижда се изграждане на алеи, доставка и монтаж на парково оборудване, осигуряване на достъп за хора с увреждания. Ще бъде изграден информационен център, който ще работи и с деца, за да мога те да се запознаят с местните рибарски занаяти. За отдиха на посетителите ще бъде изградено игрище за плажен волейбол.

Максималната продължителност за изпълнение на проектното предложение е до 18 месеца. С оглед своевременното стартиране на дейностите Община Варна ще осигури средства в размер на 470 хил. лв. с ДДС от общинския бюджет за обезпечаване на допустимите разходи, които след това ще бъдат възстановени от Програмата за морско дело и рибарство.

С решение на местния парламент Община Варна ще кандидатства по проект "Красива България“ за основен ремонт и реконструкция на площадки за игра в ДГ №2 "Щастливо детство“. Проектното предложение дава възможност да бъдат реконструирани и оборудвани четири площадки за игра на открито на територията на детското заведение. Бюджетът за изпълнението е в размер на около 155 000 лв. Половината от средствата ще бъдат осигурени по "Красива България“, а другата половина – от общинската хазна. Срокът за подаване на проектното предложение е 6 януари 2021 г. Продължителността за изпълнение е до 12 месеца.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: