Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мащабно почистване на Перчемлията и района около Аладжа манастир под формата на поход
Автор: Пламена Николова 11:19 / 25.05.2021Коментари (0)2114
©
На 30 май, неделя, между 10:00 и 14:00 ч. всички любители на движението сред природата могат да се включат в Поход #БезОтпадъци, комбинирайки полезното с приятното – разходка сред природата, почиствайки местност Перчемлията, Черноморска панорама и района около Аладжа манастир, съобщиха за Varna24.bg организаторите. Ето и подробностите:

Ще има обособени два пункта за раздаване на консумативи на място:

Паркинг на информационен център до чешмата на Аладжа манастир (Дървената къща)

Началото на местност Перчемлията – пресечна точка на ул. Сатурн и ул. Касиопея

Организаторите не са сами в своята битка. Зад тях застават група институции, които ги подкрепят организационно и логистично. От страна на Община Варна ще има позиционирани големи съдове за извозване на събраните отпадъци и едрогабаритни битови отпадъци от местните жители, които ще са позиционирани на:

Задният вход на Аладжа манастир

Началото на местност Перчемлията – пресечна точка на ул. Сатурн и ул. Касиопея

От страна на Община Аксаково съдове ще бъдат поставени в аксаковската страна на местност Перчемлията (Черноморска панорама). 

Държавно горско стопанство - Варна ще се включат в почистването с екип от доброволци и консумативи. Природен парк "Златни пясъци" партнират с разпространение на информацията сред доброволчески групи и привличане на съмишленици за почистване на териториите на Перчемлията и на природния парк в района на Аладжа манастир. Еко-Партнърс осигуряват консумативи – чували и ръкавици, за всички доброволци желаещи да се включат. 

От Пауър Джъмп не разчитат само на почистването, за да се справят със замърсяването на района. Те са провели серия от срещи и разговори, съвместна кръгла маса с всички партниращи институции, включително и представители на местната общност, за да диагностицират добре от къде идва проблемът с регулярното и мащабно замърсяване на толкова красиви зелени територии. В допълнение организацията е провела проучване сред местната общност, чрез което да събере по-обективна информация относно потреблението, генерирането на отпадъци и нуждата от тяхното извозване, данните от което бяха използвани, за да се обоснове нуждата пред Община Варна от обезпечаване на местност Перчемлията с контейнери за събиране на отпадъци и тяхното регулярно извозване. 

След подобряване на системата за извозване на отпадъци и почистване на местност Перчемлията и съседни територии, следваща стъпка за справяне с проблема със замърсяването ще бъде дългосрочна комуникационна кампания, започваща през месец юни с поставянето на информационни табели в населената част и по туристическите маршрути.

Всичко това се случва в рамките на националната платформа Място България по проект "Партньорство за чиста и красива България“ на сдружение БГ Бъди активен, с подкрепата на фондация Кока Кола.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: