Масирани проверки на служители на ИАРА от Сектор РК-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:47 / 16.03.2023
790
При извършена проверка по брега и във водите на язовир "Цонево“, контролните органи на ИАРА от сектор "Рибарство и контрол“ град Варна извадиха от работно положение 100 м хрилни мрежи и герими.

Предвид текущата забрана и с цел опазване популацията на риба, ИАРА апелира любителите риболовци да спазват Закона за рибарство и аквакултури и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

След обход по вода на Варненското езеро, екип от сектор "Рибарство и контрол“ град Варна установи поставени в работно положение хрилни мрежи в района на Кораборемонтно пристанище "Делфин“, затварящи входа на пристанището. Мрежите са извадени, а уловът от попчета и илария е върнат обратно във водите на Варненско езеро. 

След подаден сигнал на телефон 112 за мрежи, преграждащи коритото на Девненска река, друг екип от сектор "Рибарство и контрол“ град Варна веднага се отзова и установи поставени хрилни мрежи, преграждащи устието на реката. Уловът от речен кефал е върнат обратно във водата ,а мрежите са извадени.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).