Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Масово детските площадки във Варна са за ремонт
Автор: Екип Varna24.bg 17:09 / 17.11.2014Коментари (0)639
© Impact Press Group
Голяма част от детските площадки и съоръженията, монтирани на тях, не отговарят на действащите нормативни изисквания за безопасност. Съоръженията са морално остарели и технически амортизирани, не разполагат с необходимата техническа документация, удостоверяваща тяхната безопасност за здравето на децата и не притежават игрова стойност. Това показват резултатите от проведено обследване на съществуващите площадки за игра на открито, предназначени за масов обществен достъп, съобщава Дарик.

Към настоящия момент на територията на община Варна има 470 съществуващи площадки за игра. От тях ремонтирани са 62, a 408 са за ремонт. Най-много площадки за ремонт има в район "Приморски" - 146 (от общо 176). В "Младост" за ремонт са 122 площадки (от общо 128). В район "Одесос" за обновяване "плачат" 57 (68) детски площадки, във "Владиславово" 52 (57), а в "Аспарухово" - 22 (26). За ремонт са и 9 площадки от общо 11 в петте села на общината.

Предвижданията на Общинския план за развитие и на база предложение на районните кметства и постъпили жалби в общината община Варна предвижда през 2015 г. да бъде извършена ремонт на 233 приоритетни площадки за игра в различни райони на общината. Разпределението на площадките по райони:

- "Приморски" 73
- "Младост" 54
- "Одесос" 49
- "Владиславов Варненчик" 36
- "Аспарухово" 21

Ремонтите предвиждат смяна изцяло на оборудването, подмяна на настилките с бетонови плочи, а в зоните на безопасност около детските съоръжения за игра ще бъде изпълнена ударопоглъщаща синтетична настилка.

Необходимият финансов ресурс за реконструкция, основен ремонт и ново изграждане на 233 площадки е в размер на 15 350 000 лв. За осигуряване на нужните средства Общината възнамерява да емитира нов облигационен заем в размер до 15 милиона лева.

През 2015 г. общинската управа възнамерява да използва нови дългови инструменти в размер на 43 млн. лв. За целта администрацията предлага за публично обсъждане с местната общественост проектите, за изпълнението на които ще е необходимо поемането на дългосрочен дълг. Обсъждането е насрочено за 15,30 часа днес в зала "Пленарна" на общината.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Обработват тревните площи срещу кърлежи
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: