Масово наемат хора при гроздобера за ден във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:58 / 22.08.2016
1093
Преобладават еднодневните трудови договори в сферата най-вече на лозарството. Това заяви за "Фокус" директорът на Инспекцията по труда във Варна инж. Иван Иванов. Той отбеляза, че тази година голяма част от частните земеделски производители, които миналата година са наемали работници на еднодневни трудови договори, тази година са наели постоянни работници. 

"При проверките, които продължават, се установи, че работодателите са предпочели варианта с постоянни работници. Еднодневните трудови договори са в сферата най-вече на лозарството и пикът на тяхното ползване ще бъде през месеците септември и октомври, когато се прибира реколтата", посочи инж. Иван Иванов. 

Той допълни, че традиционно през летните месеци Инспекцията по труда във Варна осъществява своята годишна областна кампания в сезонните туристически обекти. "Контролната дейност е съсредоточена не само в сферата на туризма, но от две години осъществяваме активна инспекционна дейност и в сферата на земеделието - частните земеделски производители, които прибират реколта в тези месеци и ползват или не ползват така наречените работници с еднодневни трудови договори. 

Друг приоритетен отрасъл за летните месеци е строителството. Тези три отрасъла са на нашето внимание през летните месеци", коментира инж. Иван Иванов. 

По думите му преобладаващият брой нарушения, които се констатират, както и тенденцията, която се запазва от години насам, е свързана с нарушенията в сезонните туристически обекти, най - вече неспазване на работното време на наетите работници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).