Математическа гимназия също защити набедения учител по БЕЛ от Първа ЕГ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:15 / 03.06.2016
7447
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Колеги скочиха в защита на набедения учител по БЕЛ от Първа езикова гимназия във Варна. В отворено описмо от математическа гимназия "Д-Р П. Берон" във Варна се посочва:

"Относно твърденията за участие на г-н Дагомир Чанков
в разпространяване отговорите на матурата по БЕЛ
Колективът на МГ "Д-р П. Берон" - Варна застава в безусловна подкрепа на Драгомир Чанков. Добре познаваме неговата работа, неговата професионална дисциплинираност и затова категорично се противопоставяме на посегателството, което се извършва върху неговия авторитет на преподавател и на човек.

Драгомир Чанков е уважаван и от колегите си, и от учениците си и една от многобройните причини за това е неговата почтеност. Зад успехите, които Драгомир Чанков е постигнал в работата си, стоят трудолюбие, отговорност и безкомпромисна принципност. Дълбоко ни тревожи фактът колко лесно учителят и неговият труд могат да се превърнат в жертва на недобронамерена кампанийност. 

Изразяваме подкрепата си и защото вярваме в Драгомир Чанков като човек и колега, и защото пледираме да се проявява необходимият респект към труда на учителя. 

Случилото се днес с Драгомир Чанков буди основателна тревога, че утре всеки от нас може да се превърне в прицел на безпочвена и неоправдана злонамереност. Обезпокоителна е лекотата, с която в общественото пространство се разпространяват недоказани твърдения, без да се отчита, че те могат да причинят непоправими морални и емоционални щети върху личността. 

Настояваме медиите и институциите, тиражиращи подозренията в злоупотреба, да се ангажират с реабилитирането на авторитета на г-н Драгомир Чанков, когато стане ясна несъстоятелността на предявените обвинения.", се посочва в писмото 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).