Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мечето Теди кани децата от Варна на виртуален урок по безопасност на движението
Автор: Пламена Николова 11:24 / 26.11.2020Коментари (0)1847
©
Мечето TEDI кани всички деца от началните класове на виртуален урок "Пресичам безопасно с TEDI".

Заедно с инспекторите от пътна полиция децата ще разгледат важни ситуации на пътя и ще видят демонстрации на правилно и неправилно поведение.

Урокът е свободно достъпен на: https://presicham-s.tedi.bg/.

От началото на месец ноември над 8000 деца от първи до трети клас от 30 училища в страната – в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велинград и Ловеч, се включиха в мултимедийния урок с помощта на своите учители в училище. Малките ученици се запознаха с най-важните правила, които трябва да знаят като пешеходци, пътници в автомобил или водачи на велосипед и тротинетка.

Урокът, проведен в училищата, бе последван от тест за проверка на знанията по безопасност на движението по пътищата, а някои преподаватели организираха и допълнителни демонстрации в реална градска среда в близост до училищните сгради. По време на заниманията, на учениците от начален курс беше обърнато специално внимание върху правилата за управление на велосипеди и тротинетки, които се отнасят за деца до 12 години. Също така, акцент във виртуалния урок беше и правилното поведение при пресичане на големи кръстовища, където светофарът свети зелено едновременно за пешеходците и за автомобилите, и където децата биха се затруднили как да преминат безопасно.

 "Вярваме, че инициативата е в помощ на децата и техните родители. Постарахме се по увлекателен за малките ученици начин да им представим сериозна и важна информация, свързана с тяхната безопасност на пътя. Гледаме напред към 2021 г., когато се надяваме обстановката да ни позволи да реализираме урок на живо в училищата, в присъствието на инспекторите от пътна полиция, тъй като непосредственият човешки контакт е особено ценен както за децата, така и за нас“, каза Савина Паликарева, маркетинг мениджър на "Тимбарк България“.

Компанията реализира успешно образователни активности по безопасност на движението по пътищата сред най-малките ученици в Полша и Румъния с подкрепата и партньорството на съответните държавни институции. Кампанията "Пресичам безопасно с TEDI“ се провежда за първи път в България.  

Материалите са разработени съвместно с експерти от Министерство на образованието и науката и Министерство на вътрешните работи. Решението урокът да бъде изцяло виртуален идва както от желанието информацията да бъде представена атрактивно и ангажиращо за децата, така и поради текущите ограничения в училищата.  

В специално разработените мултимедийни материали от кампанията "Пресичам безопасно с TEDI“ образователната информация е поднесена от инспектори от отдел "Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция“, като са заснети и нагледни демонстрации на правилно и неправилно поведение на пътя. Във видеата участва и любимото мече на децата – TEDI.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: