Мечето Теди кани децата от Варна на виртуален урок по безопасност на движението

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:24 / 26.11.2020
1910
Мечето TEDI кани всички деца от началните класове на виртуален урок "Пресичам безопасно с TEDI".

Заедно с инспекторите от пътна полиция децата ще разгледат важни ситуации на пътя и ще видят демонстрации на правилно и неправилно поведение.

Урокът е свободно достъпен на: https://presicham-s.tedi.bg/.

От началото на месец ноември над 8000 деца от първи до трети клас от 30 училища в страната – в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велинград и Ловеч, се включиха в мултимедийния урок с помощта на своите учители в училище. Малките ученици се запознаха с най-важните правила, които трябва да знаят като пешеходци, пътници в автомобил или водачи на велосипед и тротинетка.

Урокът, проведен в училищата, бе последван от тест за проверка на знанията по безопасност на движението по пътищата, а някои преподаватели организираха и допълнителни демонстрации в реална градска среда в близост до училищните сгради. По време на заниманията, на учениците от начален курс беше обърнато специално внимание върху правилата за управление на велосипеди и тротинетки, които се отнасят за деца до 12 години. Също така, акцент във виртуалния урок беше и правилното поведение при пресичане на големи кръстовища, където светофарът свети зелено едновременно за пешеходците и за автомобилите, и където децата биха се затруднили как да преминат безопасно.

 "Вярваме, че инициативата е в помощ на децата и техните родители. Постарахме се по увлекателен за малките ученици начин да им представим сериозна и важна информация, свързана с тяхната безопасност на пътя. Гледаме напред към 2021 г., когато се надяваме обстановката да ни позволи да реализираме урок на живо в училищата, в присъствието на инспекторите от пътна полиция, тъй като непосредственият човешки контакт е особено ценен както за децата, така и за нас“, каза Савина Паликарева, маркетинг мениджър на "Тимбарк България“.

Компанията реализира успешно образователни активности по безопасност на движението по пътищата сред най-малките ученици в Полша и Румъния с подкрепата и партньорството на съответните държавни институции. Кампанията "Пресичам безопасно с TEDI“ се провежда за първи път в България.  

Материалите са разработени съвместно с експерти от Министерство на образованието и науката и Министерство на вътрешните работи. Решението урокът да бъде изцяло виртуален идва както от желанието информацията да бъде представена атрактивно и ангажиращо за децата, така и поради текущите ограничения в училищата.  

В специално разработените мултимедийни материали от кампанията "Пресичам безопасно с TEDI“ образователната информация е поднесена от инспектори от отдел "Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция“, като са заснети и нагледни демонстрации на правилно и неправилно поведение на пътя. Във видеата участва и любимото мече на децата – TEDI.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).