Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Медицинска сестра от Варна се оплака от вербална агресия
Автор: Екип Varna24.bg 17:02 / 05.08.2022Коментари (6)6474
©
Регионална колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни

грижи (РК на БАПЗГ) във Варна изразява своето възмущение и безпокойство за

поредния акт на агресия срещу медицински специалист, този път от представители на ръководството на Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Света Марина" ЕАД в гр. Варна.Това се посочва в писмо, изпратено до Varna24.bg.

Ето и подробностите:

"В офиса на регионалната колегия се получи жалба от медицинска сестра

Маринела Стоянова - председател на Комисията по професионална етика към РК на БАПЗГ – Варна и медицинска сестра в УМБАЛ "Света Марина“, за проявена вербална агресия срещу нея.

Във връзка с подписка на Синдиката на българските медицински специалисти (СБМС) за повишаване на началните основни месечни заплати на медиците, залегнали в новия Колективен трудов договор за сектор "Здравеопазване“, медицинска сестра Стоянова е предоставила достъп до подписката.

В същия ден тя е получила обаждане по телефона за среща с изпълнителния директор на лечебното заведение - проф. д-р Силва Андонова. Срещата се е състояла на 28.07.2022 г. при спазване на нормите и правилата за поведение на служителите. По време на срещата медицинска сестра Маринела Стоянова е била обвинена в упражняване на натиск върху останалите колеги да се включат в подписката и всяване на смут на работното място.

Към срещата се е присъединил проф. д-р Валентин Игнатов - ректор на Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ - Варна, чието провокативно държание е унижило медицинска сестра Стоянова, засягайки достойнството ѝ. Тя е била заплашена с ,,публично линчуване от колегите в здравния сектор“. Резултатът от демонстрацията на агресивен мениджърски подход е: огромна емоционална болка от страна на медицинската сестра и дестабилизиране на работата ѝ в лечебното заведение.

БАПЗГ многократно е апелирала за толерантност, тактичност и уважение към професионалистите по здравни грижи, които с висока професионална подготовка,

отговорност и всеотдайност, помагат на хора, нуждаещи се от медицинска помощ 24 часа в денонощието. Медицинските специалисти имат право да изказват свободно и открито своите виждания и искания по проблеми, които засягат пряко тяхната работа и оценката на труда им. За пореден път настояваме за толерантност и възможност да се чуят различните гледни точки към дискутирания проблем. Важно е да се потърсят нужните подходи, мерки и механизми за повече диалогичност и спадане на напрежението между ръководители и подчинени, както и да се гарантират сигурността и спокойствието на работното място, така че медицинските специалисти да могат да изпълняват служебните си задължения по най-добрия начин", се посочва в позицията от браншовата организация.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Има медицински сестри, които са комплексирани заради позицията им в йерархията на медицинските специалисти и това изкривява психиката и поведението им, изкарват си го на пациентите с грубо и безцеремонно поведение. Конкретният случай може и да не е такъв, разбира се.
Aнонимен
на 07.08.2022 г.
0
 
 
Крайно време беше някой да го направи! А медицинската сестра я познавам и не е заслужила с нищо това държание , защото е ангел в професионален план и като чонек !
Aнонимен
на 05.08.2022 г.
0
 
 
Височайши,мачкате,унижавате,до кога?Дано ви се върне,тройно,в този живот:От живота може да вземеш всичко, но винаги трябва да платиш. Е.Ремарк
Aнонимен
на 05.08.2022 г.
0
 
 
На това.....никакъв коментар! Винаги е било така! Нищо не се променя! Болницата е " собственост" на всеизвестния господин.....както и всички които работят там. В такава дупка....Св.Марина никога не е била.Срам за тях!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: