Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мeдицинския провежда трето издание на международния семинар по антитероризъм
Автор: Екип Varna24.bg 11:54 / 06.06.2016Коментари (0)745
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От 7 до 9 юни 2016 г. във Варна ще се проведе Третият международен работен семинар по антитероризъм. Събитието се организира от Медицински университет- Варна със съдействието на УМБАЛ "Св. Марина" - Варна и Посолството на Израел в България.

Гост-лектори в семинара ще бъдат видни специалисти от България, Израел, САЩ, Канада и Румъния. Сред тях са израелските експерти по масови безредици, природни бедствия и тероризъм на Университетската болница Хадаса в Йерусалим и на Университетската болница Рамбам в Хайфа, както и от Специализирания институт по контра-тероризъм в Херцлия.

В събитието ще участва и водещ специалист по темата от Посолството в САЩ, както и директорът на Департамента по електро-компютърно инженерство и системи за проследяване в Университета в Калгари, Канада. Гост-лектор в семинара ще бъде и директорът на Дирекция "Катастрофални бедствия и тероризъм" в Министерство на вътрешните работи на Румъния, който ще запознае участниците с опита на северната ни съседка при инциденти с масови жертви. 

Посланикът на Израел в България също ще даде своя опит по тази актуална тема на съвременния свят, а нашата страна ще се представи с експертизата на референт по биотероризъм от МУ-Варна, който е директор на първия семинар по биотероризъм, организиран в България по линия на Научния отдел на НАТО.

Събитието ще бъде официално открито от Ректора на МУ-Варна на 7 юни (вторник) от 09:00 часа в аудитория "Проф. Владимир Иванов", УМБАЛ "Св. Марина".

От 13:00 часа същия ден в Прес-центъра на УМБАЛ "Св. Марина" ще се проведе пресконференция с участието на Н.П. Посланика на държавата Израел в България г-жа Ирит Лилиан, проф. д-р Красимир Методиев - Почетен консул на Израел в България и проф. д-р Радослав Радев - декан на Факултета на медицина в Медицински университет - Варна.

Новият елемент на семинара тази година ще бъде на 9 юни (четвъртък) от 12:30 часа, когато участниците и гостите на събитието ще имат възможността да присъстват на симулация на практическо учение за действия при ситуации с множество поражения.

По време на трите дни савключени още лекции, практически занятия и тестове за координация и организация на действията на различните институции в отговор на природни бедствия, масови безредици и терористичен акт.
Участници в този интердисциплинарен международен форум ще бъдат представители на всички институции в България, които имат пряко отношение към проблема. Заедно с тях в заседанията и практическите занятия участие ще вземат и гости от чужбина, специалисти по темата от Сърбия, Черна Гора, Гърция, Турция.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: