Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ментори от Силициевата долина гостуват във ВСУ
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 29.05.2018Коментари (0)2003
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Тристранно споразумение за разбирателство и сътрудничество ще бъде подписано между Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“, Фондация "Български център по предприемачество“ и Фондация "ИнтерКултура“ на американския финансов консултант и инвестиционен мениджър Лари Бийл. Документът ще постави началото на широк спектър от дейности, сред които е и стартът на магистърската програма по предприемачество с лектори от Силициевата долина. Те целят превръщането на Варненския свободен университет в център за Източна и Централна Европа за създаване на малки и средни предприятия (МСП) и социално предприемачество, както и в основен доставчик на търговски и маркетингови умения. 

Меморандумът ще бъде официално подписан на 31 май (четвъртък) 2018 г. в 10:45 ч. в Заседателната зала на Варненския свободен университет (Учебен корпус, 2 ет.).

След подписването му в 11:10 ч. в кабинета на Президента на ВСУ е предвиден свободен разговор на представителите на медиите с президента на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова, основателя на фондация "ИнтерКултура“ Лари Бийл и ръководителя на Българския център по предприемачество Лили Друмева.

Заедно с финансистът Лари Бийл във Варненският свободен университет пристигат Джоан Бонд – дипломиран обучител на бизнес лидери, Триш Калбас-Шмит – преподавател в университета Санта Клара, Калифорния и директор на програмата MOBI (My Own Business Initiative), Антон Тонев – сертифициран финансов анализатор (CFA), Лили Друмева – ръководител на Българския център по предприемачество (БЦП) и Делян Попов – мениджър "Образователни програми" към БЦП.

В 11:15 в Зала 3 на Учебно-спортния комплекс започва среща на американските гости със студенти, преподаватели и представители на бизнеса. В рамките на срещата ще бъдат представени възможностите на програмата MOBI (My Own Business Initiative), както и стартиращата магистърска програма по предприемачество на Варненския свободен университет.

Партньорството между фондацията на Лари Бийл и Варненския свободен университет датира от миналата година, когато в университета гостуваха ментори от Силициевата долина, които говориха за креативността, иновациите и предприемачеството и разказаха какво е "да се осмелиш да бъдеш страхотен“, колко е важна екипната работа и как мечтите се сбъдват.

Тук съм, защото искам да изградя мост между Силициевата долина и България, категоричен бе при първото си посещение във ВСУ Лари Бийл. Днес поредната стъпка в изграждането на този мост вече е факт с подписването на тристранно споразумение за разбирателство и сътрудничество.

Ето и малко повече информация за менторите, които ще гостуват във Варненския свободен университет тази година:

Лари Бийл е финансов консултант и инвестиционен мениджър с повече от 50 години опит, работил с технологични компании от Силициевата Долина. Занимавал се е и с управление на активи, управление на лични финанси на технологични предприемачи,  брандинг и маркетинг на компании с идеална цел и неправителствени организации. Автор е на учебник по финанси и има публикации в престижни икономически издания. Изнасял е лекции в много университети по темата финансов мениджмънт. Застава зад твърденията, че: "Хората трябва да бъдат запомнени с това как са изхарчили парите си, а не с това как са ги спечелили, как са превърнали богатството си в значимост и как успехът им е допринесъл за нещо важно и добро за обществото“. Лари е завършил университета Станфорд със специалност английска литература и е магистър по финанси. Интересува се от кънтри музика и културата на древното индианско население. Основател е на фондация "ИнтерКултура“. Лари обича България и е посетил страната ни шест пъти през последните 4 години, водейки със себе си група от интересни ментори от различни области. По негова инициатива през март 2018 г. в България бе създаден клон на неговата фондация на име "Български център по предприемачество“. Целта на Лари, свързана с предстоящата визита е да популяризира нова програма за обучение MOBI на университета Санта Клара, както и да представи интересни, успели хора, които да мотивират и насърчават предприемачеството в България.

Джоан Бонд е дипломиран обучител на бизнес лидери (business leadership coach), с повече от 30 години опит. Работи със стартиращи компании, които създават екипи и помага в израстването на техните лидери. Занимава се и с жени – предприемачи, които искат да променят житейския си път и да започнат нова кариера. Фокусира се върху емоционалния интелект (emotional intelligence), себеуправлението (self-management) и самоосъзнаването (self-awareness). Джоан Бонд е работила за Здравната каса на Калифорния, обучавала е лекари и административен персонал. Фокусът й е специално върху предизвикателствата на жените в бизнеса и женски организации. Тя има магистърска степен в областта на "Комуникационните разстройства“ (Communication Disorders). Завършила е престижния Hudson Institute of Coaching в Санта Барбара. Джоан е запален атлет и се занимава активно със спортно ходене. Тя е в България, за да мотивира и вдъхновява младите предприемачи по техния път към постигането на успех, да развива уменията на предприемчиви, амбициозни хора, с акцент върху работещите жени.

Триш Калбас-Шмит е директор на програмата MOBI (My Own Business Initiative) на университета Санта Клара в Калифорния. Обучението е насочено към малкия бизнес, както и към студенти в началото на образованието си по предприемачество. То дава основни знания и практически съвети на хора, които са решили да започнат свой бизнес. Преди да създаде MOBI, Триш е била помощник-директор на бизнес школата на университета Санта Клара. Завършила е два престижни университета в щата Уисконсин: LaCrosse и Whitewater. Няколко години работи като директор на центъра по предприемачество Crews към университета в Мемфис и като маркетингов директор на Центъра за развитие на малкия бизнес и технологиите в Арканзас. Тя е запален лекоатлет и се занимава активно със спортове като планинско колоездене, катерене и бягане. Триш е в България, за да представи програмата MOBI, която би могла да стане част от учебния план в новата магистърска програма по предприемачество на Варненския свободен университет, както и да бъде от полза на предприемчиви хора, които искат или вече се занимават с малък собствен бизнес.

Антон Тонев е един от добрите примери за успешни българи във финансовия свят. Въпреки че е много млад, той има зад гърба си опит в престижната инвестиционна банка Morgan Stanley, където се занимава с финансов инженеринг и анализ на кредитни инструменти. Има опит в сферата на количествения анализ и алгоритми за оптимизация на портфейла, както и търговията и управлението на ценни книжа. Понастоящем работи в AQR Capital Management, един от най-големите асет мениджъри в света. Антон е CFA (Certified Financial Analyst). Завършил е специалност финансов инженеринг в университета Cornell, както и Американския университет в България (AUBG) със специалности "Математика“ и "Икономика“. Антон е в България, за да мотивира и помага на млади, предприемчиви хора да реализират целите си и да постигнат успех.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: