Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Местната власт във Варна се покри от протеста на арт фестивал "Сръчко"
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 25.07.2023Коментари (1)1518
© Varna24.bg
Местната власт на Варна се покри и не откликна на апела на занаятчиите в града да се види с тях и да обсъди належащ въпрос, касаещ провеждането на арт фестивала "Сръчко". Днес сутринта майстори се събраха на протест пред сградата на Община Варна, като бяха поканили за среща председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов. Той, както и други представители на местната власт, не излязоха да чуят на живо проблемите на занаятчиите, предаде репортер на Varna24.bg.

Организатори на протеста бяха от арт фестивал "Сръчко". На него присъстваха занаятчии, които се препитават единствено с предлагането на своите ръчно изработени уникати. Фестивалът се провежда за 7-ма година, но за това лято се породи проблем, касаещ мястото му. От Общината предложиха на всички фестивали района между общинския билдинг и Историческия музей. От "Алея на книгата" скочиха, че това не е удачно. Общината клекна и ги върна, макар и само в едното платно по пешеходното Ларго - от хотел "Черно море" до Фестивалния комплекс. Другите фестивали обаче не получиха това. Точно заради двойните стандарти бе днешния протест на занаятчиите от арт фестивала "Сръчко". Новото място не е удачно, защо за едни може, а за други - не може? Защо за едни общината е като майка, а за други - като мащеха?, питат занаятчиите. Майсторите на уникати издигнаха плакати с надписи: "Те погребаха България!", "Без двойни стандарти". Настояват за диалог с местната власт. Ние заплащаме за тротоарно право, а "Алея на книгата" - не, обясниха организаторите на арт фестивал "Сръчко".

Искаме равнопоставеност и еднакво отношение спрямо нас от страна на Общината, каквото бе показано към други събития организирани в града, настояват организаторите.

Ние от арт фестивал "Сръчко“ призовахме Общината да направи компромис и за нас, да покаже еднакво отношение. Какво се случи от тогава? Пълно мълчание! Никой не излезе да отговори на въпросите ни, никой не излезе да обясни, да ни предложи варианти! Какво означава това? Или  нямат какво да кажат, или въобще не им пука! По скоро второто, допълват организаторите на фестивала.

Нашето събитие започна преди 7 години в Морската градина, където събирахме над 50 шатри и огромно разнообразие от занаятчии, където има достатъчно място и няма заведения. Където има място за безплатен детски кът, където можехме да поставим сцена и да организираме съпътстващи фестивални събития. Години наред правехме всичко, за да организираме един празник за варненци и гостите на града! Кажете на кого пречехме на това място? Кажете защо на "Алея на книгата" сте предлагали и това място, а на нас НЕ? Вместо това бяхме принудени да се преместим заради забраната на събитията в Морската градина. За сравнение пред хотел "Черно море“ шатрите ни бяха редуцирани до 30. Място за сцена нямаше, а сега ни пращате в 3-та глуха, да разположим 20 шатри на място, което въобще не е подходящо, по схема изработена от архитект, който не си е направил труда да отиде, да огледа този район. Това ни принуждава да вдигнем таксите за участие, тъй като на нас общината не ни поема разходите по охраната на мероприятието, а само ни увеличава разходите с неадекватните си решения! Едно място за ВСИЧКИ, което ни принуди да променим датите, на които винаги сме организирали събитието си, поради застъпване с друго събитие, обясниха проблемите от арт фестивал "Сръчко". Техните въпроси обаче бяха чути само от журналисти и от минувачи. Никой от Община Варна не им обърна внимание.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.07.2023 г.
0
 
 
Тези занаятчии с десетки шатри ще плащат ли данъци . Ще използват ли касови апарати или амбулантната търговия ще продължава . Нелоялната конкуренция спрямо всички магазини . Нека да си наемат търговски обекти и да си търгуват , но да си плащат всички данъци и присъщи разходи за един магазин . Иначе всяко лято нелоялна конкуренция .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: